Värskas päästeti sohu vajunud eakas seeneline kopteriga

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peale kannatanu kiirabile üleandmist suhtlesid õnnelikud omaksed meeskonnaga.
Peale kannatanu kiirabile üleandmist suhtlesid õnnelikud omaksed meeskonnaga. Foto: Politsei

Põlvamaal Värska kandis toimus täna päästeoperatsioon metsa eksinud eaka mehe abistamiseks, kes tuli soost kopteriga välja aidata.

Seenele läinud ja seejärel kadunud mehe leidmiseks alustati otsinguoperatsiooni pärastlõunal, kui lähedased temaga enam telefonitsi kontakti ei saanud.

Arvestades, et tegu on 77-aastase mehega, kel varasemalt mitmeid terviseprobleeme esinenud, alustasid Lõuna prefektuuri ametnikud ühes vabatahtlikega koheselt otsinguid.

Soise maastiku tõttu osales otsingutes ka lennusalga helikopter. Kell 19.45 märkas kopterimeeskond otsitavat, kes oli osaliselt sohu vajunud. Lennusalga ametnikud vintsisid ta kopterile ja mees viidi tervisekontrolliks Põlva haiglasse. Esialgsetel andmetel on tema terviseseisund hea.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk ütles, et kuna tegu oli eaka inimese, raske maastiku ja palava ilmaga, tuli viivitamatult reageerida. Otsingutes osales tosin inimest, nende seas mitmeid vabatahtlikke, jälgi ajas ka piirivalve teenistuskoer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles