Popkooripeol võivad kõik kaasa laulda

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Popkooripeo laulujuht Lauri Breede ja Vanemuise kontserdimaja administraator Astrid Vakker olid eile laua ühes otsas. Fuajeed läbiva laua taga käis lauljatele teabe- ja tänutähepakkide koosta­mine.
Popkooripeo laulujuht Lauri Breede ja Vanemuise kontserdimaja administraator Astrid Vakker olid eile laua ühes otsas. Fuajeed läbiva laua taga käis lauljatele teabe- ja tänutähepakkide koosta­mine. Foto: Margus Ansu

Tartu laululavale koguneb homme umbes 5500 noort ja nooruslikku lauljat, et esitada 32 rütmikat ja läbi aja populaarset laulu. Eeskujuks on mullu suvel samas peetud esimene popkooripidu.

Esimeseks lauluks on seekord kavas Tõnu Aare ja Henno Käo «Matkalaul» («Seljakotid selga, koju jäägu tsumadan ...»). Kooride ees on solistiks Bonzo, laulavad vanemad koorilauljad, juhatab Raul Talmar.

Järgmiseks esitavad Ines ja nooremad lauljad Hendrik Sal-Salleri «Väikese saatana» (refräänis «Täna õhtul tõstab pead väike saatan õla peal ...»), juhatab Jaanus Väljaots.

Ühiselt laulavad noortekoorid ja nüüd, teiseks popkooripeoks lisandunud staažikamate lauljate kollektiivid 30 laulu. Ent mis juhtub siis, kui keegi tahab publiku hulgas kaasa laulda?

«Lasku aga tulla,» ütles Vanemuise kontserdimaja direktor ja popkooripeo koordineerija Kulvo Tamra. «Meil on kavavihikus avaldatud kõikide laulude sõnad ja ekraanile ilmuvad need samuti.»

Vanemuise kontserdimaja administraator, Tallinna konservatooriumis koorijuhtimise eriala omandanud Astrid Vakker arvas, et poplaulude seadmine noortekooridele ja nende rõõmus ühine esitamine on väga vajalik, sest nii lisandub koorilauljate hulka üha uusi noori. «Nad saavad laulda sellist muusikat, mis neile meeldib,» ütles ta.

Laulukava on koostanud Mikk Targo. «Ta on kavasse võtnud ka mõnes mõttes unustatud lugusid,» lisas laulujuht Lauri Breede. «Mõnda sellist, mida osa noori tänapäeval ei ole kuulnudki, on laulnud näiteks Jaak Joala, Tõnis Mägi ja Vello Orumets.»

Kulvo Tamra sõnul oli mullu esimesel peol veidi üle 8900 piletiga kuulajat. «Praeguse piletimüügi järgi paistab, et nüüd tuleb natukene rohkem,» lisas ta.

Homme ja täna

• 29. juunil kell 19 toimub Tartu laululaval Gaute Kivistiku juhtimisel laulupidu, kus umbes 5500 koorilauljat ja Estonian Dream Big Band esitavad rohkem kui 30 laulu.

• Solistidena astuvad kuulajate ette Maarja, Ines, Lea Liitmaa, Kaire Vilgats, Ele Kõlar, Koit Toome, Pearu Paulus, Bonzo, Voldemar Kuslap, Boris Lehtlaan, Vello Toomemets ja Genka.

• Dirigeerivad Raul Talmar, Lauri Breede, Janne Fridolin, Tomi Rahula, Kuldar Schüts ja Jaanus Väljaots.

• Popkooripeo eelkontsert on täna kell 17.30 Tasku aatriumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles