Kiirust ületanud veokijuht oli purupurjus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter. Illustreeriv foto.
Alkomeeter. Illustreeriv foto. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Politsei kõrvaldas eile Jõgevamaal roolist ohtliku veokijuhi, kes ületas lubatud sõidukiirust ning oli alkoholijoobes.

Lõuna prefektuuri kinnitusel pidasid politseinikud veoki eile ennelõunal kinni Viljandi-Põltsamaa tee 41. kilomeetril, sest see ületas oluliselt lubatud sõidukiirust. Scania roolis olnud 48-aastasel Veljol tuvastas politsei sedavõrd suure alkoholijoobe, et alustada tuli kriminaalmenetlust.

Lähemal uurimisel selgus, et veokijuhtil on varasemaltki liiklusrikkumiste tõttu olnud kokkupuuteid politseiga.

Jõgeva politseijaoskonna juht Ivar Dubolazov ütles, et selliselt käituv veokijuht on potentsiaalne liiklusmõrvar. «Võime kergendust tunda, et ohtlik juht sai liiklusest kõrvaldatud ja traagilised tagajärjed, mis sellisel puhul on vägagi tõenäolised, jäid seekord olemata,» lausus ta. Dubolazov lisas, et äärmiselt vastutustundetu on asuda raskeveoki rooli purjuspäi ja selliselt teiste süütute liiklejate elu ohustada.

Politsei julgustab kõiki liiklejaid joobekahtlusega juhti märgates sellest korrakaitsjaid teavitama. Seda saab teha hädaabinumbril 110 või kergemate liiklusrikkumiste korral liiklusliini 14900 numbril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles