Suurpidu andis endast märku

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Raadi mõisapargis andis eile õhtul endast märku tuleva aasta suur laulu- ja tantsupidu. Eesti Rahva Muuseum ning 26. laulu- ja 19. tantsupeo «Aja puudutus. Puudutuse aeg» loojad olid kutsunud suuri ja väikseid tartlasi ja nende külalisi kontserdile ning James ja Maureen Tusty laulupeofilmi «Üheshingamine» maailma esilinastusele.

Avatud olid töötoad. Tulijatel oli palutud kaasa võtta kivi ERMi uue hoone juurde kerkiva kiviaia jaoks ja foto oma kodupaigast ERMi kodumaapiltide kogusse.

Üleriigiline laulu- ja tantsupidu peetakse Tallinnas 4., 5. ja 6. juulil 2014. Laulupeo kunstiline juht on Hirvo Surva (esiplaanil paremalt) ja tantsupeo pealavastaja on Maido Saar, kes eile ka mõlemad Raadil peost kõnelesid.

Peotule teekonna konkursi «TuleTulemine 2014» võitnud ideekavandi «Külast külla – käest kätte» autorid on Tartu meeskoor Akadeemiline Emajõgi ja Tartu naiskoor Emajõe Laulikud. Nemad korraldasid ka 2009. aastal laulupeo vesist tuleteekonda Tartust Pärnu.

Tuleval suvel algab tule teekond Tartust 15. juunil. Tuli jõuab Tallinna 3. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles