Tartu noorjudoka sai kadettide EM-il pronksi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Kuusik kadettide EM-il.
Mattias Kuusik kadettide EM-il. Foto: Anna Kolesnicenko

Sel nädalavahetusel peeti Tallinnas kadettide Euroopa meistrivõistlused judos, kus osales 438 alla 18-aastast judokat 40 Euroopa riigist. Eestile tõi au ja kuulsust 17-aastane Tartu judoklubi Do esindaja Mattias Kuusik, kes näidates enesekindlust ja head maadlust, võitis 27 võistleja seas kolmanda koha.

Esimesena seljatas Kuusik lätlase Gints Burmeistersi. Seejärel teises ringis Valgevene esindaja Yahor Varapayeu, jõudes nii veerandfinaali. Kolmandas kohtumises pidi Kuusik tunnistama nappi kaotust Horvaatiast pärit Dominik Druzeta’le. Nimelt oli Kuusikul oli üks karistus rohkem, kui horvaadil, teatas Judoclub Do.

Edasi langedes lohutusringi tuli kindlalt ja kiirelt alistuda itaallasel Frederico Rollol ning Kuusik oligi jõudnud pronsikohtumisse.

Viimases matšis tuli vastaseks Euroopa reitingu kolmandat kohta hoidev Austria esindaja Marko Bubanja. Kohtumine kestis normaalaja lõpuni, kuid Kuusik edestas Bubanjat yuko väärilise hindega ja nii riputati meie noorele sportlasele kaela esimene tiitlivõistluste medal.

Sellega pole veel hooaeg läbi. Teisipäeval algas kodune treeninglaager Otepääl ja järgmiseks sõidetakse noorte olümpiapäevadele, mis toimuvad juulis Hollandis. Augustis tuleb pakkida uuesti asjad ning sõita Miamisse kadettide MM-le.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles