Põltsamaa ametikool saab praktikahoone

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellu. Illustreeriv foto.
Kellu. Illustreeriv foto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna paigaldatakse nurgakivi Põltsamaa ametikooli praktikakorpuse uuele hoonele, mis peab valmima juba 20. detsembriks.

Ametikooli juhtkonna, selle nõukogu, haridus-ja teadusministeeriumi, hoonet ehitava aktsiaseltsi Rand ja Tuulberg ning kohalike omavalitsuste esindajad paigaldavad nurgakivisilindrisse kutseõppeasutust tutvustava trükise, ajalehe «Vooremaa» tänase numbri ning Eesti Vabariigi sümboolikaga euromünte.

«Juba on valminud praktikakorpuse karp, tehakse katuse montaažitöid ja peaagi algab põrandate valamine,» ütles ametikooli direktor Andrus Kompus. Tema sõnul hakkavad uues praktikakorpuses paiknema ruumid autoremondi, ehituse ja põllumajanduseriala praktiliste oskuste omandamiseks. Samuti lukksepa- ja keevitustööde laborid ning ametiruumid kutseõpetajatele.

Praktikakorpuse maksumus on 2,5 miljonit eurot, mis eraldati Euroopa regionaalarengu struktuurfondist. Peagi selgub parima pakkumise tegija 150 000-euroses hankes, mis on välja kuulutatud hoonesse õppetööks vajalike seadmete ja masinate muretsemiseks, lisas koolijuht.

Andrus Kompuse sõnul võimaldab valmiva praktikakorpuse ruumilahendus kokku hoida ka küttekulusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles