Jaaniaeg tõi Tartumaale kaklusi ja avariisid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Maido Kolk peab möödunud jaaniaega turvalisuse kohapealt üsna tavapäraseks pikaks nädalavahetuseks. Kuna inimesed liikusid linnast välja, saabus tavapärasest rohkem väljakutseid maakonnast.

Põhilised väljakutsed olid seotud kakluste, avaliku korra rikkumiste ja kahtlustega, et mootorsõiduki juhid võivad olla joobes.

Lõuna-Eestis tabati reede hommikust kuni teisipäeva hommikuni kokku 78 alkoholi pruukinud sõidukijuhti. Õnneks ühtegi traagilist õnnetust pühad Lõuna-Eestis kaasa ka ei toonud.

Roolijoodikute tõhusale tabamisele aitasid seekord väga tõhusalt kaasa tublid julged liiklejad, kes ei tahtnud lubada järjekordseid surmasid ning andsid teedel vänderdajatest politseile teada. Selliseid kõnesid saabus Tartumaalt kaheksa, Valgamaalt kaks, Võrumaalt ja Viljandimaalt kummastki üks.

Pühade aegu paigutati Lõuna prefektuuri teeninduspiirkonnas arestimajja kokku 16 juhti (neist 10 Tartumaa) korduvate ja raskete liiklusrikkumiste eest. Neist viiele määras Tartu maakohus 23. juuni pärastlõunal karistuseks arestipäevi, osadele lisakaristusena ka juhtimisõiguse peatamise.

Ka 25. juuni hommikul määras Tartu maakohus karistused neljale liiklusrikkujale, kes said samuti kõik arestipäevi ning jäid mõnel juhul ka kolmeks kuuks lubadest ilma.

Kiiruseületajaid tabati Tartu linnas ja maakonnas pühadeajal umbes 30. Neist kaks paigutati arestimajja ning neidki karistas kohus.

22. – 23. juuni sai politsei juhtimiskeskus üle Lõuna-Eesti 617 telefonikõnet. Tartumaal paigutati kainenema 13 isikut. Tabati 10 alkoholi tarvitanud mootorsõiduki juhti, kellest kolm olid kriminaalses joobes. Liiklusalaseid väärtegusid pandi toime 21.

23. - 24. juuni sai juhtimiskeskuse üle Lõuna-Eesti 702 kõnet. Tartumaal paigutati kainenema 14 isikut. Tabati 12 alkoholi tarvitanud sõidukijuhti ning neist kaks olid kriminaalses joobes. Liiklusalaseid väärtegusid registreeriti sel perioodil 32.

24. - 25 juuni sai juhtimiskeskuse üle Lõuna-Eesti 457 kõnet. Tartumaal paigutati kainenema 10 isikut. Tabati kaheksa alkoholi tarvitanud juhti ning neist kahel suisa kriminaalne joove.  Liiklusalaseid väärtegusid pandi toime 17.

Liiklusõnnetused Tartumaal:

22. juunil kella 10.52 ajal juhtus liiklusõnnetus Tartumaal Konguta vallas Poolemõisa- Annikoru tee 3. kilomeetril, kus sõiduk Chrysler Voyager, mida juhtis alkoholijoobes ja vastava kategooria juhtimisõiguseta 33-aastane Kuldar, sõitis teelt välja põllule. Pool kilomeetrit kaugusel sellest sündmuskohast oli ta teelt välja sõitnud ja rullunud üle katuse. Juht toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi, kust ta peale esmaabi andmist viidi Tartu Arestimajja.

22. juunil juhtus liiklusõnnetus Tartus Riia tänaval, mil foori ees kallakul seisnud Honda Civicule vajus tagant kergelt otsa tema taga olnud Nissan Sunny. Juhid said süü osas kokkuleppele ning pöörduvad edasi kindlustusse.

22. juunil sai politsei teate, et Tartumaal Puhja vallas Palanumäe bussipeatuses põleb sõiduauto lahtise leegiga. Saabunud politsei selgitas, et avariiline sõiduauto Opel Vectra oli puude vahel kinni ja täielikult põlenud. Auto sees ega läheduses kedagi ei olnud. Esialgse info kohaselt on sõiduauto teelt vasakule poole välja sõitnud ning seejärel süttinud.

23. juunil kella 17.50 ajal sõitis Tartumaal Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 190. kilomeetril sõiduauto Volkswagen Golf tagant otsa ees seisnud Hyundai Accentile, mis põrkas otsa tema ees seisnud Honda CRV-le. Juhid sai süü osas omavahel kokkuleppele ning pöörduvad edasi kindlustusse.

24. juunil 1.23 ajal juhtus liiklusõnnetus Tartumaal Nõo vallas Elva-Kintsli maantee 9. kilomeetril, kus alkoholijoobes ja juhtimisõiguseta 21-aastaneTanel sõitis sõiduautoga Audi 80 lauges paremkurvis teelt välja ja riivas sõiduauto vasakpoolse esiotsaga tee ääres seisnud jalakäijat. Jalakäija sai kokkupõrke tagajärjel vigastada ning ta toimetati TÜ kliinikumi, kust ta lubati pärast esmaabi andmist kodusele ravile.

24. juunil riivas kaubik Tartus Kalda teel jalakäijat küljepeegliga. Keegi vigastada õnneks ei saanud.

24. juunil juhtus liiklusõnnetus Tartus Jaama tänaval, kus Mitsubishi kaubiku juht ei kasutanud käsipidurit või käiku. Sõiduk hakkas liikuma ning vajus otsa sõiduautole Opel.

24. juunil sai Võnnu vallamaja ees autolt löögi 6-aastane poiss, kes jooksis sõiduteel ette lähenenud sõiduautole Volkswagen Mulitvan. Kiirabi kontrollis sündmuskohal liiklusõnnetuses osalenud lapse üle ning vigastusi ei tuvastatud.

Vargused:

24. juunil varastati Tartus Võru tänaval asuvast tanklast meeste nahast rahakott koos sularaha ja dokumentidega. Kahju on 687 eurot.

23. juunil varastati Tartus Narva maanteel ööklubi juurest seljakott, milles olid hõbedane sülearvuti Mac Book Pro 15, kaamera Sony DSC-HV9X, sinist värvi kõrvaklapid Bose Triport, väline arvuti kõvaketas 500 Gb, hambaklambrid, erinevad riideesemed, kingad ja erinevate koolide lõputunnistused. Kahju on 1610 eurot.

23. juunil tabati Tartus Sõbra tänaval asuvas kaupluses varas, kes võttis kaupu summas 98 eurot. Kaup tagastati kauplusele rikkumata kujul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles