Haavlipüss müriseb nagu suurtükk

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Redneck Rampage, «Shotgun Inc.», 
CD, 
12 lugu.
Redneck Rampage, «Shotgun Inc.», CD, 12 lugu. Foto: Repro

Musta värvi ümbrisega CD «Shotgun Inc.» lugudesse on laetud kõvasti puhtast energiat, nii tundub vähemalt alguses, neljas esimeses loos. Shotgun ehk eesti keeles haavlipüss paugub nagu kahur, lugudest vonkleb kuulaja helikaemusesse tuldpurskav lohe. Kel ohtralt pikki juukseid, ei see suuda neid loopimata jätta.

Lõunaeestlaste hevimetallibändi Redneck Rampage (maakeeli võibolla Maakate Mäsu) kitarrikeeled on kindlalt sõrmede all, trumm kütab võimsa rütmiga auru üles ning heliefektid, nagu näiteks kajad ja üminad, on õigel kohal, paistavad muusikamassiivide vahelt välja.

Kõige selle sees käriseb pahaendeliselt Karl Nageli hääl.

Õrnemaid varjundeid

Viies lugu «Solitude pt. 1» on instrumentaalpala ja võtab hoo maha, mahendatud trummilöögid rahustavad kuulajat.

Kuues lugu «Gravity» on samuti rahulik ja laseb kõlada laulumehe kareda hääle õrnemail varjundeil, aga refrään tõuseb taas vonklema ja tuld purskama.

Need kaks lugu on plaadi koostamisel pandud osavalt täishevilike plokkide vahele. Vähemalt minusugusele muusikalisele omnivoorile (otse enne Redneck Rampage´i kuulasin prantsuse akordionisti André Verchureni plaati) tundus seitsmes lugu «Losing Game» ja kaheksas lugu «Solitude pt. 2» just seepärast taas mõnusalt nagu neli esimest. Ilma ballaadilike lugudeta oleks jäänud kogu kuuldepilt Redneck Ram-page´ist üheülbaliseks.

Muide, salvestistel «Solitu-de pt. 2» ja «Joe» esitab kongeniaalse suupillipartii külalisena Alar Kriisa. Tema on ka kujundanud plaadiümbrise ja sellesse kaasa pandud lauluraamatu.

Tüvitekstide tsiteerimine

Kümnes lugu «Lowlife» tundub olevat nagu kusagilt varem kuuldud. Tuttavad tunduvad mõned teisedki selle plaadi muusikakäigud. Kuid need on justkui tüvitekstide tsiteerimine kirjanduses: tõmbab värske materjali jälgimisel kaasa teadvuses varem talletatut ja laiendab teose mõju.

Juunis ilmus pärast pikki aastaid ja bändisisest nägelust hevisauruse Black Sabbath suurepärane CD «13». Selle ja lõunaeestlaste bändi «Shot-gun Inc.» võib vabalt teineteise järel plaadimasinas mängima panna.

Kumbki bänd – eriti Redneck Rampage – ei pea teist häbenema.


Plaat

Redneck Rampage, «Shotgun Inc.»,

CD,

12 lugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles