Kodijärve elanikud rõõmustavad uue küla üle

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maie Huik oli üks neist, kes pani eelmisel suvel Kodijärve kodu uuele külale nurgakivi. Eile teatas ta rõõmsalt, et unistus saada just sellesse peremajja elama, mille nurgakivi juures ta aasta eest toimetas, on teoks saanud.

Maie Huigi kodu asub majas number neli. Tuleb minna viiest peremajast koosneva külakese kõige järvepoolsemat teeharu pidi kaldast üles ja oledki kohal.

Esikus võtab Huik õuejalanõud ära ja ootab, et külalised sedasama teeksid. Mööda sinise põrandaga koridori kõnnib ta ukseni, millel on kaks nime – Maie ja Kerli. Kerli on ta sõbranna ja toakaaslane.

Värvid toas

Toapõrandal on triibuvaip ja vooditel kollased katted. Akende ees allalastavad päikesesirmid. Maie Huigi käsitöö on akna all korvis, parasjagu koob ta sinise ja valge lõngaga triibulist kudumit, millest tuleb Sipsik. Teise akna najale toetub õng. Huik ütleb, et järv on ju siinsamas ja järves elavad kogred ning talle väga meeldib kalal käia. Kõigepealt tuleb ussid välja kaevata ning siis minna järve kaldal olevale sillakesele ja konks vette visata.

Maie Huik on uue elukohaga väga rahul. Seal on avar köök, kus võib ise küpsetada. Näiteks pannkookide tegemisega saab ta iseseisvalt hakkama, ainult taina kokkusegamisel peab juhendaja aitama.

Majas number neli elab kümme inimest, kuus meest ja neli naist, ning kõik nad saavad hästi läbi.

Tegevusjuhendajad Merle Miilmann ja Pille Plinte ütlevad, et kuna uutes majades on klientidel rohkem ruumi ja privaatsust kui vanas mõisamajas, siis juba seetõttu on tülisid harva. Nad kiidavad sedagi, et neljandas majas elab küla kõige aktiivsem rahvas, kellele meeldib laulda ja tantsida, mitte voodis lebada.

Elutoa teleri eest diivanilt tõuseb seejärel Kalev Välk, tutvustab ennast ning kinnitab, et tema on ka uue koduga rahul. Siis lisab, et tema on laulumees ja kohe tuleb neil kõigil end esinemisteks valmis seada.

Soolaleivapidu

Eile peeti Kodijärve kodus soolaleivapidu, mis tähistas uue elu sisseseadmist viies peremajas, mille maksumuseks kujunes 2,3 miljonit eurot.

Kodijärve mõisa kõrvale rajatud peremajades elab praegu 53 ning vanas mõisahoones veel 16 psüühilise erivajadusega inimest. Tulevikus ehitatakse mõisamaja ümber tegevusmajaks. Kodijärve kodu kuulub riigi aktsiaseltsile Hoolekandeteenused, kes ehitab üheteistkümnesse Eesti paika 55 peremaja, neist 50 on valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles