Melliste tuulik sai tiivad külge

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melliste tuulik sai tiivad külge.
Melliste tuulik sai tiivad külge. Foto: Margus Ansu

Mäksa vallas Melliste külas asuv vana tuuleveski sai hiljuti pähe uue kiivri ning külge uued tiivad. Restaureeritavasse veskisse on kavandatud infopunkt ja vaateplatvorm.

Omanik ja taastaja Aivar Matt tutvustas tuulikut Tartu Postimehele möödunud sügisel, kui Euroopa Liidu toetusrahaga oli taastatud veski müür ning üles laotud ukse- ja aknaavad. Samuti olid siis paigaldatud veskisse uued korruste puitvahetalad ning esimesele korrusele pandud maha punane kivipõrand.

Tuuliku uus kiiver tõsteti peale koos tiibadega ning seda peaks saama mehaanilise ajamiga ka keerata. Kohalike hulgas Sitika veskina tuntud tuuleveski oleks vaid osa suuremast keskusest, mis on rohkem kui paarkümmend aastat tagasi valminud ehitusprojektiga kavandatud poolkaarena veski taha.

«Veski oleks vaid üks vanaaegne asi, mille ma taastan, kõik muu tuleb juurdeehitisse,» selgitas toona Matt. Tuuliku avamine on omanikul plaanis sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles