Eesti noored katsetavad kaifi saamiseks innukalt illegaalseid ravimeid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nn legaalsed narkootikumid on saanud kuulsaks spice'i nime all.
Nn legaalsed narkootikumid on saanud kuulsaks spice'i nime all. Foto: Reporter.ee

Tallinna ja Tartu noorte seas kiiresti populaarsust koguv Spice'i-nimeline kraam pidi võrreldes kanepiga olema etema toimega, vahendas Reporter.ee videolõik. Ka on Spice'i kasutajad veendunud, et tegu on täiesti legaalse kraamiga, mida võib vabalt osta, müüa ja tarbida.


Ravimiameti hinnang on hävitav: tegemist on müügiloata ravimiga ja selle turustamine Eestis on keelatud.



«Amet on selle aine käesoleva aasta alguses pakendi infolehe ja märgistuse alusel arvanud ravimite hulka kuuluvaks, kuna see sisaldab tugevatoimelisi taimi,» selgitas ravimiameti narkootiliste ja psühhotroopsete ainete büroo juhataja Eda Lopato. Ta lisas, et kui keegi sellist ainet müüb, on tegemist illegaalse ravimiäriga ja juhtum kuulub politsei pädevusse.



Lopato teadis ka, et Euroopas on Spice'i-nimelist toodet uuritud ning sellest on leitud uudseid sünteetilisi kannabinoide, mille toime ei ole lõplikult selge. Eestist leitud toodete puhul veel analüüse tehtud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles