Miks on Atlantis oma tänavakohvikuga sulgenud majaesise kõnnitee?

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööklubi Atlantis sulges välikohvikust läbikäigu võimaluse.
Ööklubi Atlantis sulges välikohvikust läbikäigu võimaluse. Foto: Kristjan Teedema

Vastab Atlantise perenaine Olga Aasav: Teenindame seal Atlantise ees, meil ei ole suveterrassi lubatud jõe äärde teha, sest linnavalitsusel on oma ettekujutus Emajõe kallastest ja selle ümbrusest. Seda küsige linnalt.
 

Küsimise põhjus on see, et välikohvik on Atlantise maja suhtes loogilises kohas, paraku sulgeb see Emajõe kalda äärse kõnnitee nendele inimestele, kes on ratastel – ratastoolis, lapsevankriga või rattaga.

On nii, et kui linnavalitsusel on oma ettekujutus ja kui meie tahtsime kohvikut alla, kus see aastaid on olnud, ei ole meile seda võimaldatud. See ei ole ka meie maa, oleme sealt vana kohviku maha võtnud. Sel aastal läksime plaaniga, et meie juures oleks olnud väike sild, et inimesed oleksid saanud nii alt kui ülevalt mööda, aga need projektid ei läinud läbi.

Tegime seda, mis pole keelatud ja milleks ei pea me kelleltki luba küsima, sest need varjud ja lauad on meie maal. Vaatasime ka skeeme: Atlan­tise ees ei ole jalgrattarada ja sealt oleks väga ohtlik sõita. Meie kelnerid tulevad taldrikutega ja ratas põrutab 30 kilomeetrit tunnis.
Tegelikult rattarajad lähevad Atlantise tagant ja alt jõekalda pealt.

Jalgrattur on üldjuhul võimekas inimene, sõidab ümber maja või tassib ratta käe otsas trepist üles-alla, aga kas te ei muretse nende pärast, kes on ratastoolis või lapsevankriga?

Aga nemad saavad läbi. Miks ei saa.

Seal on vitspunutis ees.

See võetakse igal hommikul eest ära ja pannakse õhtul kell 23 ette.

Mis kell võetakse eest? Täna (eile – toim) oli see pool kümme veel ees.

Oli juhus, et see oli ees, sellest on meil oma inimestega juttu olnud. See ei ole ees alates kella üheksast. Me oleme ju huvitatud sellest, et inimesed tuleksid meie juurde sööma, ka lapsevankriga.  

Oleme huvitatud sellest, et lapsevankriga ja ratastooliga tuldaks kohvikusse. Me ei ole huvitatud ratturitest.

Kas kohvikut tänavu jõe äärde ei tulegi?

Ei, meile ei ole antud selleks õigust. Me ei tegele sellega, sest Tõnis Arjus (Tartu linnaarhitekt – toim) ütles, et linnal on terviklik ettekujutus kallastest. Mõtlesime, et kui võtame vana kohviku maha ja teeme uue, pole probleeme, aga probleeme tekkis.

Kas olete keelanud Atlan­tise kohviku jõe äärde rajamise?

Vastab Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus: Mina pole seda keelanud.

Eelmisel aastal olid neil lauad lihtsalt jõe ääres ja minu meelest on see täiesti sobilik. Sobimatu oli nende laevakujulise kohviku kavand, mis sulges kaldaääre.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles