Vein ja Vine kasvab suuremaks

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peagi saab kingituste pood sildi Vein ja Vine.
Peagi saab kingituste pood sildi Vein ja Vine. Foto: Margus Ansu

Tartus Rüütli tänaval asuv populaarne veinibaar Vein ja Vine kasvab peagi poole suuremaks, sest hiljemalt augustis avatakse naabermajas tegutsenud kingipoe ruumides veinibaari laiendus.

Veini ja Vine üks omanikke Assar Jõgar ütles, et laienemise põhjus on pidev ruumikitsikus ja rahva nõudlus. «Inimesed ei mahu meile ära. Teiseks saab siis Tartus veel paremini ja veel paremaid veine juua,» lausus Jõgar. Praegu mahub Veini ja Vinesse istuma umbes kuuskümmend inimest, laiendus toob kolmkümmend kohta lisaks.  

Uus osa tuleb sama nimega ning sisekujunduselt suuresti praeguse Veini ja Vine moodi. Pakutavas veinivalikus on siiski erinevusi. «Näiteks vaadist müüdavat majaveini sinna ei tule, aga pudeliveinide valik tuleb suurem kui praegu. Ja viis-kuus valget ning viis-kuus punast veini on kogu aeg pokaaliga saadaval,» selgitas veinibaari teine omanik Martin Laiapea.

«Aga kui keegi tahab, saab ta tulla siitpoolt ostma ka karahviniga veini ning minna sinna istuma. Kui siin näiteks kohti pole,» täpsustas Assar Jõgar. Ta lisas, et teenindajad ise ei tahaks kahe koha vahet joosta.

Lett tänavale

Mehed kavatsesid rajada seina sisse ka läbipääsu, kuid kuna mõlemad majad on muinsuskaitse all, ei saa seda mõtet ellu viia. Suveajal peaks klientide teenindamise lihtsamaks muutma tänavale kavandatud lett, kust saab osta ka vaadiveini.

Koos veiniga plaanitakse väikest muudatust suupistete valikus. «Juustuvalik tuleb võib-olla väiksem, aga muid asju toome lisaks. Näiteks täidetud croissant või mingi magus kook,» tõi Laiapea näiteid.

Omanikke juurde

Kuna laienemine nõuab investeeringuid ja toob tööd juurde, otsustati suurendada ka omanikeringi. Uuteks äripartneriteks on Tarvi ja Rainer Uusen. «Nad on olnud meie kauaaegsed kliendid ja saanud lähedaseks,» lausus Jõgar.

«Selle kahe aastaga, kui Vein ja Vine on tegutsenud, oleme saanud klientidest sõpradeks. Oleme olnud vajaduse korral ka ise leti taga ja kui selline võimalus tekkis, tundus see asjade loomulik käik,» ütles Tarvi Uusen, mäletamata enam täpselt, kes esimesena ettepaneku tegi.

Uuseni sõnul ei võtagi nad baaripidamist niivõrd äriprojektina, kuigi seegi on tähtis. Eelkõige on see siiski võimalus teha midagi lõbusat koos sõpradega.

Rüütli 10 maja kuulub osaühingule Seitse Teed, mille üks omanikke on Sven Jalakas. Mehe kinnitusel oli kingituste poest vabaks jäänud pinnale väga palju tahtjaid. «Jah, sinna oli kümmekond huvilist, kuigi avalikult me seda üldse ei pakkunudki,» sõnas Jalakas.

Veini ja Vine kasuks otsustati seetõttu, et tegu on usaldusväärsete partneritega. «Nad tundusid sinna sobivat, pealegi on nad mulle head tuttavad,» põhjendas Jalakas valikut. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles