Kaerajaan vallutab Võnnu kandi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väike ja omapärane rahvaüritus, Võnnu Kaera-Jaani võistutantsimine Tartumaal ei jää tulemata ka tänavu. Lääniste külaplatsil astub laupäeval üles 10 rahvatantsurühma.

Kaera-Jaani lugulaulu sõnad arvatakse legendi järgi Läänistest, Võnnu vallast pärit olevat. Sel aastal viib Võnnu kultuurimaja Kaera-Jaani võistutantsu Jaan Matsoni alias Kaera-Jaani sünnikohta tagasi.

Tantsurühmadest valib parima välja žürii: Erika Põlendik (Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi direktor); Tarmo Lillo (Tartumaa Tantsujuhtide Liidust) ja Astrid Hallik (Eesti Rahvakultuuri Keskus, Tartu Maavalitsus).

Tantsujuht on eelmise aasta võidurühma juhendaja Maimu Janisk, kes õnnistab Kaera-Jaani pihlapuu ja süütab võistutule. Ka on memmederühm Linda uuesti võistlustules.

Võistutantsuga samal ajal tegutseb Lääniste linnamäel mitu õpikoda, lastele mängumaa ja kaerajaanilik laadamelu. Lisaks on Võnnu noorteaktiiv korraldanud noortelava, kus külalistena astuvad lavale noortebänd Mellistest, Ahja noored tantsijad ja Võnnu andekas akordionist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles