Jüri Jõul võitis Poolas veemoto EMil hõbeda

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jõul Poolas veemoto EM-il.
Jüri Jõul Poolas veemoto EM-il. Foto: Erakogu

Poola väikelinnas Mysliborzis peetud GT-30 paadiklassu Euroopa meistrivõistlustel saavutas tartlane Jüri Jõul soomlase Tuukka Lehtoneni järel teise koha.

Soomlane, kes harva võistleb, osutus üllatajaks. Jõul sai ajasõitudes soomlase vastu kõige napima kaotuse ning pidi startima teiselt kohalt. Sealt esimeseks enam tõusta ei õnnestunud.

Teistel eestlastel nii hästi ei läinud. Viljandlasel Aivar Kommisaarel esimeses stardis mootor kohe ei käivitunud ja ta sai stardist ära teistest hiljem. Valentin Bassovile sõideti aga mootorile tagant sisse ja nii ta kukkus võistejaterivi tagaotsa.

Kui möödunud hooajal tõi EM-lt Eestisse hõbeda tallinlane Valentin Bassov, siis nüüd oli hõbedale väga lähedal tartlane Jüri Jõul. Valentin Bassov oli kolmandas sõidus neljas ja tõusis viimaselt kohalt kokkuvõttes üheksandaks.

Kolmes sõidus oli soomlane Lehtonen esimene, kuid viimase stardi võitis Jõul. Arvesse läksid nelja sõidu kolm paremat kohta. Et Jõul oli teistes sõitudes olnud teine, saigi ta hõbeda. Aivar Kommisaar oli kokkuvõttes neljas, Bassov pidi leppima 10. kohaga.

Tuleval nädalavahetusel peetakse Itaalias Barcises MM võistlusi paadiklassis OSY-400, kus stardivad ka tartlased Sten Kalder ja Rasmus Haugasmägi. Värske Euroopa meister Kalder ja teise koha saavutanud Haugasmägi tõsisemad konkurendid tulevad arvatavalt Itaaliast ja Suurbritanniast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles