Lastefondi kõige tublim vabatahtlik on Kätlin Taimsaar

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlik Kätlin Taimsaar sai oma valdusse lastefondi rändmõmmiku, mida ta saab hoida terve aasta.
Vabatahtlik Kätlin Taimsaar sai oma valdusse lastefondi rändmõmmiku, mida ta saab hoida terve aasta. Foto: Erakogu

Tartu Ülikooli Kliinikumi lastefondi vabatahtlik Kätlin Taimsaar võttis eelmisel nädalal vastu tiitli, millega lastefond nimetas ta hooaja parimaks vabatahtlikuks.

Juba teist aastat tegutseb lastefond aktiivselt Tallinnas ning Kätlin Taimsaar on see inimene, kes pani aluse pealinna vabatahtlikkonna tegutsemisele.

«Minust sai vabatahtlik peamiselt tänu mu heale sõbrannale Aneth Tuurmaale – tema oli eelmise aasta parim vabatahtlik,» ütles Kätlin Taimsaar. Ta meenutab, et kahe aasta eest, kui ta Tartu Ülikooli õigusteaduskonnas oli bakalaureusekraadi kätte saanud ja samme Tallinna poole seadis, küsis sõbranna Aneth, kas ta ei tahaks aidata lastefondil Tallinna vabataht­­lik­­konda luua.

«Mulle anti võimalus midagi üles töötada ja ma olin sellega igati nõus,» ütles Taim­saar. «Alustasime 2011. aasta suvel, hakkasime infot levitama ja koostööpartnereid otsima. Aneth oli esimestel suvekuudel mul seal abiks.»

Sügisest alates tuli Taimsaarel Tallinnas aga endal hakkama saada. Ta juhtis vabatahtlike üritusi, esindas lastefondi televisioonis, koolitas uusi vabatahtlikke. «Nüüd on meid viieteistkümne inimese ringis ja me kasvame edasi,» rääkis ta.

Ta lisas, et lastefond seob vabatahtlikke küll Tartu Ülikooli Kliinikumiga, kuid see fond aitab siiski kõiki lapsi ja pole vahet, kus Eestimaa nurgas abivajaja parasjagu asub. See sõnum, et aidatakse kõiki lapsi, ei ole Kätlin Taimsaare sõnul Põhja-Eestis veel eriti hästi levinud.

«Püüame Tallinnas kohal olla kõigil suuremail pere- ja spordiüritustel,» rääkis Taimsaar. «Pakume näiteks huvilistele võimalust lastefondi maskoti Mõmmikuga pilti teha ja tutvustame ennast – hiljem saadame pildid inimestele laiali. Pikka juttu iga kord ju rääkida ei jõua, aga me oleme rõõmsad, kui inimestele fondi nimigi meelde jääb.»

Ülikooli kliinikumi lastefondil on 80 vabatahtlikku, neist umbes 50 on väga aktiivsed panustajad ning kümmekond vabatahtlikku kuulub ka fondi ametkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles