Sõjaväelased kogunevad pidulikuks hetkeks raeplatsile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgema sõjakooli kadettide marss Tartus.
Kõrgema sõjakooli kadettide marss Tartus. Foto: Kristjan Teedema

Eesti reservohvitseride kogu annetab Kaitseväe Ühendatud Õppeasutustele (KVÜÕA) lipu ja annab selle teisipäeval Tartu Raekoja platsil pidulikult koolile üle.

Pidulikule rivistusele eelneb KVÜÕA allüksuste marss läbi linna. Marssi, mis algab 11. juunil kell 12.40 KVÜÕA peamaja eest Riia tänaval, saadab kaitseväe orkester. Teekond läbib Akadeemia, Vanemuise ja Ülikooli tänava ning sel ajal on need tänavad autoliiklusele suletud.

Tseremoonia algab Tartu raekoja platsil kell 13. Rivistusest võtab osa umbes 100 kadetti KVÜÕA isikkooseisust, lisaks neile marsivad kaitseväelased ja tsiviilisikud.

Kaitseväe peakaplan kolonelleitnant Taavi Laanepere õnnistab lippu. Seejärel lööb kaitseminister Urmas Reinsalu lipuvardasse esimese lipunaela. Järgmistena löövad naelad lipuvardasse annetaja, haridusminister, Tartu linnapea ja kaitseväe ning kaitseliidu esindajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles