Sammas Paul hakkab Tartu Ülikooli maskotiks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sammas Pauli kavand.
Sammas Pauli kavand. Foto: TÜÜE

Lõpule on jõudnud Tartu Ülikooli maskoti otsingud. Kõige populaarsemaks osutus Hendrik Roland Helme poolt välja pakutud ülikooli «Sammas Paul».

Autori enda sõnul on raske leida paremat seost ülikooliga, kui seda on ülikooli sambad: «Mõeldes Tartu Ülikooli peale turgatab esimesena pähe peahoone, mille ees seisavad uhkelt kuus Eesti kõige kuulsamat sammast,» rääkis Helme ülikooli pressiesindaja vahendusel.

Maskotiotsingute projektijuht Mari-Liis Soomets lausus aga, et kergemalt saab hingata alles siis, kui maskott õmblusest saabub. Maskott plaanitakse rahva ette tuua sügisesel rebasenädalal.

Nagu igal maskotil kombeks, on ka Tartu Ülikooli maskotil oma legend:

Sammas Paul on seisnud uhkelt ja vapralt nüüd juba üle 200 aastat koos teiste sammastega Tartu Ülikooli ees ning näinud läbivoolamas palju helgeid päid. Nüüd on aga seiklusjanu saanud Paulist võitu. Ta on kohusetundlik ja seetõttu proovib võimalikult vähe olla eemal fassaadi kandmisest. Sellegipoolest mõnikord palub teistel sammastel natuke rohkem raskust endi õlule võtta, seda kõike selleks, et koos tudengitega ülikoolilinna üritustel möllata. Kui märkate peahoonel üht kadunud sammast, siis ärge kohkuge, vaid minge otsige linnast üles Sammas Paul, kes on kindlasti valmis jutustama teile ajaloovoogudes hõljuvaid lugusid Tartust ja tema tudengitest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles