Melliste triatloni võitis tulevikumees Etverk

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna peetud Melliste triatloni võitja Markko Etverk oleks oma vanuse poolest võinud startida ka juunioride klassis, kuid koos eliidiga võistelda on põnevam, leidis noor spordimees ise.

Ujumine ei õnnestunud Etverkil enda hinnangul kõige paremini. Veest tuli ta välja esikümne piirimail, kulutades 500 meetri läbimiseks viis minutit ja 43 sekundit. Siis tuli istuda sadulasse ning rattasõit muutis nii mõndagi.

«Harri tõmbas rattal kohe vahe kinni,» kiitis Etverk kõva konkurendi Harri Soku panust. Sokk ise lausus finišis, et temalgi ei läinud ujumine just kõige paremini, kuid 20-kilomeetrisel rattadistantsil õnnestus kohe hea punt kokku saada, kellega liidritele järgi minna.

Mõlema mehe kinnitusel mängis rattasõidu juures suurt rolli ka küljetuul. «Ükshaaval pudeneti pundist,» rääkis Etverk. «Viimased neli kilomeetrit tulime juba sõbralikult kahekesi,» lisas Sokk. Kahekümne kilomeetri läbimiseks kulutasid mehed pisut üle poole tunni.

Parim eemal

Vahetusalast viie kilomeetri pikkusele jooksudistantsile väljusid mehed üksteise järel, Etverk õige pisut maas. Etverki samm oli aga kergem ning finišisse jõudes edestas ta Sokku 42 sekundiga.

Eesti karikavõistluste avaetapi võiduga andis mitmekordne triatloni juunioride meister Etverk signaali, et teda tuleb nüüd ka eliitarvestuses tõsiselt silmas pidada. Juba kolmandast klassist saati triatloniga tegelev noormees on näidanud end ka juba rahvusvahelisel areenil. Nimelt võitis ta mullu Rootsis peetud juunioride MM-i veenva ülekaaluga.

Arvatavalt oleks Etverki edestada suutnud meie praegune esitriatleet Marko Albert, kes võistles aga samal ajal välismaal.

Naiste arvestuses lõpetas parimana Kerti Kesküla. Praegu Eesti parimaks naistriatleediks peetav Kaidi Kivioja võistles samuti välismaal. Tõsisemad võidunõudlejad olidki noored, rääkis võistluste peakorraldaja Margus Püvi.

Kahel päeval

Võistluskeskus Melliste paisjärve kaldal oli avatud lausa kahel päeval. Laupäeval peeti teatetriatloni võistlust ning kõik soovijad said end proovile panna igamehetriatlonil. Viimasest said osa võtta ka lapsed.

Ehkki ilm oli laupäeval sportimiseks kuumem, olid harrastajaile mõeldud distantsid lühemad. Ujuda tuli 300 meetrit, rattasõidu pikkus oli kaheksa kilomeetrit ning jooksudistants kaks kilomeetrit. Kiiremad läbisid võistluse poole tunniga. Aeglasematel kulus üle 50 minuti, kuid alla tunni läbisid raja kõik enam kui 60 osavõtjat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles