Raadi püstkoja ette tuleb poolteist tuhat rahvatantsijat

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Raadi järve kaldale kerkis eile püstkoda. Soome-ugri algaegadel oli koda elumaja ehk kodu, kodu aga oli ja on püha peaaegu kõigile tänini. Püha on keskne teema rahvatantsupeol, mis algab pühapäeval kell 17 Raadil ning koondab Tartus ja Tartumaal tegutsevaid rahvatantsuhuvilisi.

«Erinevad tantsud on lavastatud üheks terviklooks,» ütles peo stsenaariumi autor Astrid Hallik. «Sellepärast on pealtvaatajaile palve tulla kohale hilinemata.»

Põhjust varem tulla annab ka pühapäeval kell 14 Raadi mõisa pargis avatav käsitööküla.

Püstkoda hakkasid eile hommikul püstitama Tartumaa Rahvatantsujuhtide Liidu juhatuse esimehe Tarmo Lillo (pildil vasakult) juhtimisel rahvatantsupeo üldjuht Uve Saar, stsenaariumi autor Astrid Hallik, peo laomees Hanno Viilik ja muusikajuht Karel Vähi.

Pargiteele ja järve kaldale koguneb viimastel andmetel tantsima 1488 last, naist ja meest. Neid vaatama tulijaid ootab ees umbes tuhat istekohta tribüünidel, peale selle on võimalik istuda pervedel.

«Pidu saab toimuda tänu sellele, et Tartumaa rahvatantsujuhid ühinesid poolteist aastat tagasi liiduks,» ütles Hallik. «Tartumaal pole olnud 13 aastat nii suurt pidu, millest võtavad osa rahvatantsijad esimesest klassist kuni seeniorideni.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles