Selgusid rahvusarhiivi uue hoone konkursi võidutööd

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul kuulutasid Riigi Kinnisvara AS koostöös haridus- ja teadusministeeriumi, rahvusarhiivi ja Tartu linnavalitsusega pidulikult välja rahvuarhiivi uue hoone rahvusvahelise arhitektuurikonkursi võidutööde autorid.

Võidutööde vääriliseks tunnistati AB Asum OÜ ideelahendus«a4», AS RTG Projektbüroo ja Sport OÜ ühine ideelahendus«Kloostri aed» ning Siim ja Kreis OÜ ideelahendus «Post Scriptum».

Ergutuspreemiad pälvisid Salto AB OÜ ideelahendus«Ait» ja EA Reng AS ideelahendus «Papüürus».

Võidutöö preemia suurus oli 7000 eurot ja ergutuspreemia suurus 2500 eurot. Ideekonkursi preemiafond oli kokku 26 000 eurot.

Konkursile laekus kokku kümme võistlustööd. Žürii hindas kavandite juures ruumide paigutust vastavalt hoone kasutusfunktsioonile, energiasäästlikkust ja ekspluatatsioonikulusid, ehituslikku ökonoomsust, kulude suurust hoone elukaare jooksul, arhitektuurset lahendust ja sobivust ümbritsevasse linnaruumi ning kinnitas kavandite paremusjärjestuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles