Tartu rattaralli võitis Janek Tombak

Vahur Kalmre
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavuse Tartu rattaralli võitis eestlane Janek Tombak. Oma paremuse pani ta maksma viimasel viiel kilomeetril, kui ta sõitis kolme ülejäänud konkurendi eest ära. Üle finišijoone sõitis Tombak üksi, käed uhkelt püsti.

Tombakule (võitja aeg 2.52.08) järgnes paarkümmend sekundit hiljem valgevenelane Maksim Kumilevski ning eestlased Sigvard Kukk ja Rein Taaramäe.

Viies oli valgevenelane Siarhhei Sakavets, kes finišeerus võitjast ligi kaks minutit hiljem. Kuuendana jõudis 125 km ringilt tagasi Sander Maasing.

Üheskoos tuntud kodumaiste ja välismaiste ratturitega platseerus kõrgele 50. kohale maratonisuusataja Raul Olle.

Võistlusjärgsel pressikonverentsil lausus võitja Janek Tombak, et iga võit on omamoodi raske. «Aga selline jalg, nagu täna oli - ei tekkinud probleeme.»

«Otsisin sobivat kohta, kus minna. Kartsin, et ehk sai liiga vara ning viimastel kilomeetritel tekkinud vastutuul pani kahtlema, kas jõuan, kuid vajutasin lõpuni välja,» sõnas võidumees.

Tartu rattaralli oli Tombakule hooaja esimene suurem võit. Vorm olevat aga hea ning Tombak vaatab hooaja jätkumisele lootusrikkalt.

Teine mees Maksim Kumilevski oli rattarallil kolmandat korda. See sõit oli ka tema jaoks selle hooaja parim, märkis ta pärast võistlust.

Tombaku rünnak viis kilomeetrit enne finišit oli üllatav ning sellele ta enam vastu seista ei suutnud.

Kolmanda koha pälvinud Sigvard Kukk märkis, et hea, et niigi läks. «Õigel ajal olin õiges kohas. Kui ees käisin, siis olin vaid piduriks,» leidis pronksimees. Tema sõnul tegi rajal suurt tööd hiljem neljanda koha saanud Rein Taaramäe, kes vedas Kuke hinnangul lausa hirmsa hooga.

Võistlus läheneb lõpule

Viimane info rajalt annab teada, et paar kilomeetrit enne viimast vahefinisit (Pangodi, 102 km) on eest ära neljane grupp, kus sõidavad kolm eestlast ja üks valgevenelane. Eestlastest on grupis Taaramäe, Kukk ja Tombak, teatavad rajalt Tartu Postimehe reporterid Risto Mets ja Tiit Reinart.

Viienda vahefiniši võitis valgevenelane Maksim Kumilevski. Kohe kannul kolm eestlast - Rein Taaramäe, Janek Tombak ja Sigvard Kukk.

Neid on jälitamas 40 sekundi kaugusel kümneliikmeline grupp, teiste seas ka tuntud Rootsi profirattur Magnus Backstedt.

Lõpplahenduspeaks sündima Tartus Aura keskuse ees kell 12.55 paiku.

Varasem info

Tartu rattaralli võistlejad on läbinud nüüd ka neljanda vahefinisi Pühajärvel (81,4 km), mille võitis Rein Taaramäe.

Neljanda vahefinisi eel on paarikümneliikmelisest grupist natuke lahti saanud kaks ratturit, Rein Taaramäe ja Sigvard Kukk. Täna öösel kolmandat korda isaks saanud Sigvard Kukk, kellel sündis tütar, pidi vahefinisis siiski Taaramäe nappi paremust tunnistama.

Veel varasem info

Tartu rattaralli võistlejad jõudsid mõni hetk tagasi Otepääle, kus võistlusmaa 73 kilomeetril olnud vahefinisi võitis Janek Tombak.

Otepääl oli ees paarikümnest ratturist koosnev juhtrgrupp, kus eestlastest sõidavad Virgo Karu, Allan Karu, Janek Tombak, Allan Oras, Oskari Kargu. Peagrupp on neist 3-4 minutit taga.

Teises vahefinisis Ihamarus oli ees poolakas Pjotr Sztobryn. Eestlased tema kannul.

Esimese vahefiniši Liival võitis eestlane Virgo Karu. Ratturid saabusid Liivale umbes 35 minutiga. Eest oli ära neljane grupp.

Laialt Põlva maanteelt kitsale postiteele pöörates pidid paljud suures peagrupis sõitjad omajagu pidurdama, sest umbes 200 inimesest koosnenud peagrupp, mis kaotas liidritele poole minuti ringis, mahtus vaid vaevu järsult kitsenenud teele.

Meeleolu oli ülev, puhkpilliorkester mängis liidritele Postipoissi ja Kallle-Kustat. Rahvas nautis rattapidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles