Abilinnapea: ma ei teadnud, et Marko Perv on Oa tänava arendusega seotud

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimond Tamm
Raimond Tamm Foto: SCANPIX

Tartu abilinnapea Raimond Tamme sõnul plaanib linn lähiajal üle vaadata arhitektuuri ja ehituse osakonna töökorralduse, et välistada Oa tänava juhtumi kordumist. Nädala jooksul selgub ka teiste eksinud linnaametnike saatus.

Milline on teie kommentaar sisekontrolli tulemuste kohta?

Sisekontrolli tulemused viitasid selgelt, et töökorralduslikult on olnud probleeme ja mitte kõik ametnikud ei ole selles olukorras käitunud nii, nagu nad oleksid pidanud.

Mida linnavalitsus nende tulemustega nüüd peale hakkab?

Praegu arutlemegi selle üle, mida teha ametnikega, kes ei käitunud nii, nagu oleksid pidanud käituma. Arutleme mitmesuguste distsiplinaarvastutuse küsimuste üle.

Kas mõni ametnik võib seetõttu veel töö kaotada või piirdub asi noomitusega?

Mis on lõpptulemus, seda ei julge ma praegu välja öelda, aga kõik variandid on võimalikud.

Mis ajaks see selgub?

Tahame, et selle nädala jooksul oleks asi ära otsustatud.

Sisekontrolli tulemustes jääb mulje, et juhtumis on süüdi vaid ametnikud ja linnavalitsuse liikmed on puhtad?

Aga nii ongi.

Kas teie tõesti ei teadnud, et arendaja Marko Perv on osakonnajuhataja Karin Raidi vend?

Loomulikult ma teadsin juba varasemast, et Marko Perv on Karin Raidi vend, aga ma ei teadnud seda, et Marko Perv on Oa tänava arendusega seotud. Sellest ei rääkinud keegi.

Kas sellised punktid jooksevad linnavalitsuse istungitelt läbi ainult ettevõtete nimede tasandil?

Ehitusõiguse määramine ei ole konkreetsete isikutega seotud.

Milliseid muudatusi plaanib linn teha töökorralduses?

Loodan, et lähiajal on võimalik ametisse määrata uus osakonna juhataja ja koostöös temaga ongi esmaülesanne vaadata üle kogu töökorraldus.

Oluline osa sellest on asjasse puutuvate osaliste kaasamine ehitustegevuse menetlemisse. Teiseks see, et tulevikus oleksid kooskõlastamised üles ehitatud tõhusalt, et vältida seda, et linnavalitsuse istungile jõuavad otsustamiseks asjad, mis ei ole esitatud kõige õigemal kujul.

Mis Oa tänava juhtumist edasi saab?

Kohtusime eile kõikide naabritega ja elanike soov oli, et teine korrus tuleb lammutada. Lisaks tuleks rajada tulemüür. Need on naabrite seisukohad, mille pinnalt püüame arendajaga olukorrale sobiva lahenduse leida.

Kas need seisukohad ka linnale sobivad?

Jah, need on ka linnale vastuvõetavad. Aga realiseerimine õnnestub siis, kui kõik pooled on nõus. Praegu ei tea veel arendaja seisukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles