Lastele jagatakse koolivaheajal suvesuppi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Lass.
OÜ Molineero
tegevjuht
Maire Lass. OÜ Molineero tegevjuht Foto: Kristjan Teedema

Tartu lastekaitseühing ning Tartus mitut kohvikut haldav osaühing Lusikas teevad suvevaheajal taas koostööd selle nimel, et majanduslikult raskesti toime tulevate perede lastele tasuta sooja lõunat pakkuda.

OÜ Lusikas tegevjuht Maire Lass ütles, et alles hiljuti astus talle tänaval ligi üks laps, kes tervitas ja küsis: «Tädi, kas me suvel suppi saame?»

Ka on teda kõnetanud täiesti võõrad inimesed ja pärinud, et kas ajal, mil koolilõunat enam ei saa, on firmal jätkuvalt võimalust lastele vastu tulla.

Toitlustusfirma Lusikas asus esimest korda koolivaheajal tasuta suppi jagama eelmisel suvel ja jätkas sellega kõigil vahepealsetel koolivaheaegadel.

Tegevjuht Maire Lass kinnitas, et nad teevad seda nüüd jälle ja 17. juunist 31. augustini on majanduslikult keerukates oludes kasvavatel lastel võimalus Kastani tänaval asuvas kohvikus Samelin ning E-kau­ba­majas paiknevas E-Caffés lõuna ajal tasuta süüa saada.

Nimekirjad on koostanud Tartu lastekaitseühingu liikmed Tiina Aasmäe ja Viivi Kötsi-Ke­ko­rainen. Nad ütlesid, et kui kohvikusse toob lapsi lõunale ema, siis ei jäta keegi tedagi supist ilma, sest ka ema tuju on parem siis, kui kõht on täis.

Kötsi-Kekorainen ütles, et nimekirjas on sõltuvalt kuust 120 kuni 130 suud. Mitte ainult Tartu, vaid Elva ja Puhja ning mujalt maakonnastki pärit pered.

«Kohvikud on leidnud võimaluse supp soovi korral purgiga kaasa anda ja ikka selle arvestusega, et kõik kodus olevad pereliikmed söönuks saaksid,» üles ta. Tiina Aasmäe lisas, et jutt on üsna tavalistest peredest. Mõnel juhul on pere lasterohke ning vanematel napib toimetulemise oskust. Mõnel juhul kasvatab ema lapsi üksinda või on keegi peres töövõimetu või on tegemist erivajadustega lastega. Ka alkohol võib peres probleem olla.

Küsimuse peale, kas lapsed tasuta suppi sööma tulles oma kodu vaesust ka häbenevad, vastas Aasmäe, et kui inimene on korra neis kohvikutes ära käinud, siis on ta veendunud, et need on täiesti tavalised, kus on einestajaid teisigi ning kus tasuta supiportsjoni kättesaajat mitte millegagi ei sildistata.

Ta lisas, et kui on veel peresid, kes tunnevad, et nende lastele tasuta suvesupp ära kulub, või kui keegi arvab, et see kulub ära nende naabrilastele, siis võib helistada numbrile 5564 0406. Iga ettepaneku võtab lastekaitseühing kaaluda.

Maire Lass ütles, et kõik, kes soovivad tasuta suvesupi jagamist toetada, võivad nende firma kohvikuid külastades annetuse teha, näiteks sobib selleks ka kassast tagasipakutav peenraha. Kohvikust leiab selle tarvis selgitava kirjaga rahakogumispurgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles