Suvepilt: Pihkva külalistele mekkis Tartu kali

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kell kaks nõristasid Poska gümnaasiumi abituriendid Eret Luik (keskel) ja Maarika Karm magusat jooki Pihkvast külla sõitnud perekond Ivanovile.
Kell kaks nõristasid Poska gümnaasiumi abituriendid Eret Luik (keskel) ja Maarika Karm magusat jooki Pihkvast külla sõitnud perekond Ivanovile. Foto: Margus Ansu

Esimest korda sel hooajal veeres eile Küüni tänavale A. Le Coqi kaljavaat. Kell kaks nõristasid Poska gümnaasiumi abituriendid Eret Luik (keskel) ja Maarika Karm magusat jooki Pihkvast külla sõitnud perekond Ivanovile.

«Täitsa sarnane sellega, mida meilgi umbes kolmkümmend aastat tagasi kollastest vaatidest pakuti,» nentis pereema Larissa Ivanova (vasakul). «Võib öelda küll, et lapsepõlve maitse.»

Tema abikaasa Andrei Ivanov, kes fotoobjektiivi ette jääda ei soovinud, meenutas, et nõukogude ajal maksis veerandliitrine kaljakann kolm ja pooleliitrine viis kopikat.

Kaheks nädalaks Eestisse, Lätti ja Leetu puhkusereisile tulnud pihkvalased olid jõudnud pärast Tallinna, Riiat ja Kaunast ringiga Tartusse juba teist korda ning kiitsid siinset puhtust ja korda. Midagi ebameeldivat polnud nad Baltimail kogenud.

«Teate, mul on üks ettepanek,» ütles Andrei Ivanov, kui tema lapsed Katja ja Pavel (pildil) olid pargipuude vilus pooleliitrisele kaljatopsile põhja peale teinud. «Pange siia kõrvale konteiner topside tarvis, neid saab ju ümber töötada. Muidu on varsti siin kõrval prügikastil kuhi peal.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles