Naiskoor salvestas uusi laule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli akadeemiline naiskoor veetis pühapäeva Eesti Raadio stuudios, et salvestada eesti heliloojate uudisloomingut.

Olav Ehala, Mariliis Valkoneni, Andres Lemba ja Riho-Esko Maimetsa loomingule lisaks on varasemast juba salvestatud Tõnu Kõrvitsa ja Aare Kruusimäe lugusid. Lõpptulemusena on kavas välja anda naiskoorimuusika plaat.

«Koori töisesse kevadesse on mahtunud veel ka esinemine märtsis heliloojate liidu ja Eesti Kooriühingu koostöös korraldatud uudisloomingu kontserdil Eesti muusika päevade raames ja edukas osalemine rahvusvahelisel koorivõistlusel Mariboris,» teatas koori president Anne Haller.

Dirigent Triin Kochi sõnul on lõppev hooaeg olnud eriline. Laulu- ja Tantsupeo SA ning Eesti Kooriühingu finantseeritava arendusstipendiumi toel on koor tellinud eesti heliloojatelt naiskooridele mõeldud heliteoseid. Koch peab üsna harukordseks, et uudislooming moodustab ühe koori repertuaarist nii suure osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles