Kvoodiraha andis märgatava säästu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli raamatukogu remont 2012. aasta suvel.
Tartu Ülikooli raamatukogu remont 2012. aasta suvel. Foto: Peeter Langovits

Läinud aastal sai tänu CO2 saastekvoodi müügile uue soojustuse, paljudel juhtudel ka uue küttesüsteemi ja ventilatsiooni, poolsada Tartumaa ühiskondlikku hoonet. Esialgne analüüs näitab kulude olulist kokkuhoidu.

Üle Eesti kõiki kvoodiraha investeeringuid korraldanud aktsiaseltsi Riigi Kinnisvara kommunikatsioonijuht Madis Idnurm ütles, et CO2 projekti raames rekonstrueeritud objektide energiatarbimise näitude kogumise ja analüüsimisega on alustatud.

«Suures pildis on saavutatud kokkuhoid ootuspärane,» teatas Idnurm. «Tartu maakonnas asuvatel hoonetel vähenes CO2 emissioon ligikaudu 14 protsenti ja soojustarbimine 16 protsenti.»

Idnurm rõhutas samas, et aruandlus koostatakse aastase perioodi peale, paljudes kvoodiraha saanud hoonetes lõppesid aga ehitustööd alles pool aastat tagasi. «Paraku ei ole meil täna veel võimalik head koondülevaadet anda,» sedastas Idnurm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles