Facebookis levib üleskutse boikoteerida pubi Krooks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pubi Krooks Tartus.
Pubi Krooks Tartus. Foto: Sille Annuk / Postimees

Facebooki on ilmunud üleskutse boikoteerida Tartus asuvat pubi Krooks 25. mail seal toimunud natslike vaadetega bändide kontserdi pärast.

Üheksa inimese poolt allkirjastatud üleskutses on öeldud, et seni pole ükski Eesti riigitegelane ega omavalitsusjuht pubi tegevust avalikult hukka mõistnud ning ka pubi pole vabandanud selle eest, et võimaldas niisugusel kontserdil toimuda pubi territooriumil. Tavakodanik võib sellest järeldada, on kirjas üleskutses, et kui natsipropagandat sobib teha Tartu kesklinnas, siis võib seda teha kus iganes. Sellest lähtuvalt küsivad üleskutset levitavad inimesed: kas natsismist on saamas uus norm, loomulik osa meie linna- ja õigusruumist?

Sellise järeldusega ei saa kuidagi leppida, on kirjas üleskutses ning just seepärast kutsubki üleskutse boikoreerima pubi Krooks kuni pubi juhtkond pole avalikult vabandanud.

Oliver Loode MTÜst U-Pööre, mis on vabaühendus soome-ugri liikumises osalemiseks, ütles üleskutse kommentaariks Tartu Postimehele, et selle tegemise põhjuseks oli nende meelest hukkamõistu vääriv sündmus, sõltumata sellest, kas tegu oli seadusrikkumisega või ei.

See on halb märk, selgitas Loode, kui niisugused sündmused, mis tolereerivad natsismi, saavad toimuda mõnesaja meetri kaugusel ülikooli peahoonest. Üleskutse tegemise ühe põhjusena nimetas Oliver Loode ka seda, et siiani pole riigitegelased ega ka Tartut juhtivad inimesed sellist sündmust avalikult hukka mõistnud.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles