Tudengid avavad kultuuribaari Naiiv

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallikraavi tänavas asuv kultuuribaar Naiiv lubab pakkuda jookide ja üritustega kosutust nii kehale kui vaimule.
Vallikraavi tänavas asuv kultuuribaar Naiiv lubab pakkuda jookide ja üritustega kosutust nii kehale kui vaimule. Foto: Kristjan Teedema

Tartus Vallikraavi tänava alguses tegutsenud ilusalongi ruumides avab täna uksed kultuuribaar Naiiv, kus napsi kõrval saab nautida ka kunsti ja lihtsalt mõnusalt aega veeta.

Naiivi omanikud on Kristjan Kask, Silver Koppel ja Martin Maatee. Tartusse õppima ja tööle tulnud Pärnust pärit sõpruskond veeretas baari ideed peas juba paar aastat, kuni lõpuks leiti Vallikraavi tänavalt sobilikud ruumid.        

Punasest tellisest seinte ja kõrgete lagedega baariruum ma­hutab koos terrassiga ligi kaheksakümmend kundet ja on omanike sõnul mõeldud kõigile avatud mõtlemisega inimestele.

«Kui on tunne, et linnas pole sellist kohta, kus tahaks väljas käia, tuleb see koht ise luua,» lausus Kask. «Oleme teinud selle baari endale, aga loodame, et äkki meeldib teistele ka.»

Koht endale

Noorte sõnul on küll Tartus mõnusa atmosfääriga kohti, kuid need on liiga väikesed ja puudub hingamisruum. «Ka meile meeldib Mökus käia, aga kui ma ei mahu seal istuma ja isegi mitte püsti seisma, siis on midagi valesti. Ma ju ei lähe baari trügima, et oma õlu kätte saada, vaid tahaks seda nautida,» selgitas Kask.

Naiivi õllevalikus on ligi kolmkümmend nimetust ja tosin siidrit. «Ka kange alkoholi valiku hoiame hästi suure, aga hinnad sellised, millel pole nelisada protsenti juurdehindlust,» ütles Koppel. Joogi kõrvale pakutakse ka väikseid suupisteid, kuid mitte sooja sööki. Samuti on baaris kasutusel moodsad hekkpiibud.

Nimi ilmestab

«See on kõigile, kes eelistavad seltskondlikku viibimist kohas, kus pole vaja kõrgete kontsadega kingi ja ennast üles lüüa. Ma usun, et ka ükski jõmm ei tule kohta nimega Naiiv,» lausus Kask, kelle sõnul iseloomustab baari nimi selle tegijaid.

«Kui naivismi üks eestvedajaid Henri Rousseau hakkas kunagi maalima, ei osanud ta seda teha, aga tegi nii hästi, kui oskas. Ka meie pole enne baari teinud, aga teeme nii hästi, kui oskame,» sõnas Kask, kes hakkab koos kahe kaaslasega ka ise baaris tööle. Baari lahtiolekuajad alles selguvad, kuid omanike sõnul võiks nädala sees olla uksed lahti kella üheni ja nädalalõppudel kolmeni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles