Fred Kudu võistlusel sportis 200 last

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Kaugushüpe, pallivise, 60 ja 600 meetri jooks on need alad, milles võisteldes lapsed eile Tamme staadionil legendaarset treenerit ja õpetajat Fred Kudu mälestasid.

Kuni 13-aastasi lapsi tuli Tartusse kokku igalt poolt Lõuna-Eestist ning mõned sõitsid kohale ka pealinnast, et täpselt parasjagu jahedal päeval oma eakaaslastega mõõtu võtta. Lisaks ettemääratud vanuseklassidele, mille järgi noorimad osavõtjad on 8-9-aastased, tulid staadionile mõned päris mudilased, kellel erakorraliselt võistelda lubati.

Ka need pisimad võistlejad oleks nagu teadnud Kudu tuntud põhimõtet «Kes võidab, ei katkesta kunagi, kes katkestab, ei võida iialgi», sest kuigi nad jäid joostes suurematest maha, pingutasid kõik ikkagi lõpuni.

Võistluse korraldaja, Fred Kudu endistest õpilastest koosneva K-klubi president Ulvi Jukk rääkis, et kohale tuldi nii treenerite juhendamisel kui mõnest koolist klassikaupa.

Erilist heameelt tegi aga see, et oli palju ka selliseid lapsevanemaid, kes ise oma lapse kirja panid. «Muidu saavad ainult trennilapsed võistelda, aga siin on nüüd teisi lapsi ka,» oli Ulvi Jukk rahul.

Fred Kudu mälestusvõistluste lastevõistlus oli tänavu järjekorras kaheteistkümnes, täiskasvanud võistlevad augustis Rakveres selle nime all aga juba 24. korda.

Juki sõnul olid algul võistlused koos, aga kui lapsi tuli aina rohkem, tundus mõistlikum need lahutada. Eile oli Tamme staadionil lapsi-noori 200 ringis, rekordaastatel on võistlejaid olnud koguni 250.

Võistelnud lapsed ja noored said lisaks alati populaarsele jäätisele ja limonaadile diplomi ning sellega pääsesid koos vanematega Tamme staadionile tasuta sisse ka õhtul. Kella 17st nägi seal juba päris atleete, kes pistsid rinda Gustav Sule mälestusvõistlusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles