Kunstikoolis algavad töötuile tasuta kursused

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstikool.
Tartu kunstikool. Foto: Mihkel Maripuu

Tartu kunstikool avab sügisel kaks kursust, mis annavad töötutele noortele vajalikud oskused tööle asumiseks kujundusgraafiku või 3D-modelleerijana.

Kooli direktor Kadi Kreis rääkis, et mõlemad erialad on valitud tööturu vajadustest lähtudes ja on mõeldud pigem erialaoskuste omandamiseks, mitte niivõrd üldkunstilise hariduse täiendamiseks.

Pooleteise aasta jooksul läbitakse kümnekuune õpe ja veel üle poole aasta praktikat, mis aitab õpilasel portfooliot täiendada ja valmistuda uue töö otsimiseks.

Euroopa sotsiaalfondi toetatud kursused on mõeldud kahele sihtrühmale. Oodatud on 16–24-aastased noored, kes on olnud töötud vähemalt neli kuud, samuti väikest last kasvatavad vanemad, nii emad kui isad, kellel pole olnud tööd juba poolteist aastat. Omandatud haridustase ei ole tähtis.

Vanematele korraldab kool vajadusel ka prii lastehoiu. Kõigil õpilastel on aga võimalik saada majutus- või sõidutoetust ning koolis käidud päevade eest makstakse stipendiumi.

Direktori sõnul oleks hea, kui kandideerija on puutunud varem mingil määral kokku käelise või kunstilise tegevusega. Tähtis on, et tuleksid inimesed, kes teavad, et neile sobib visuaalne eneseväljendus ja kes sooviksid sellega leiba teenida.

3D-modelleerimise kursusel osaleda soovijad peavad reageerima kiiresti, sest avaldus tuleb esitada 7. juuniks. Juba juunis on ka kümnepäevane eelpraktika.

Kreis ütles, et praktika on noorele hea võimalus näha, mida 3D-modelleerimine endast kujutab, ning enne õpingutele pühendumist teada saada, kas niisugune istuv töö arvutiga talle üldse sobib.

Keda huvitab kujundusgraafiku eriala, võib rahulikult oodata. Täpsem teave selle kohta selgub augustis ja avaldusi hakatakse vastu võtma septembris.

Täiendusõpe kunstikoolis

• Töötutele, kes on 16–24-aastased või kasvatavad alla seitsmeaastast last.

• Kaks eriala: 3D-modelleerimine ja kujundusgraafika.

• 3D-modelleerimise kursusel osalemiseks tuleb esitada avaldus 7. juuniks, kujundusgraafika kursusel õppimiseks septembris.

• Teave www.art.tartu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles