Talgulised vuntsisid kooli ümbrust

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu pildilt näha, on Karlova gümnaasiumi õpilased usinad planguvärvijad ja talgulised.
Nagu pildilt näha, on Karlova gümnaasiumi õpilased usinad planguvärvijad ja talgulised. Foto: Annely Võsaste

Karlova gümnaasiumi õpilased, nende vanemad ja vilistlasedki korraldasid talgud ning vuntsisid mitme õhtupoolikuga kooli ümbruse nägusamaks.

Talgute korraldamise mõtte käis välja Karlova gümnaasiumi hoolekogu.

«Nii mõnigi koht oli kooli ümber ajast ja arust, näiteks spordiväljaku plank vajas värske värviga veidi turgutamist,» rääkis Karlova gümnaasiumi hoolekogu esimees Annely Võsaste. «Kevadel ikka tehakse selliseid töid. «Teeme ära!» talgute ajal olid meil teised tegemised, otsustasime siis Karlova päevaks kooli ümbruse veidi nägusamaks muuta.»

Talgulisi kogunes korraldajate rõõmuks hulga, mitmesugustele töödele lõi käed külge oma 80 väikest ja suurt. Laias laastus kolm neljandikku abilistest olid Karlova gümnaasiumi õpilased, muidugi tulid appi ka nende vanemad ning mõnigi selle kooli juba üsna ammu lõpetanu oli oma labidaga kohal.

«Riisusime, lõikasime põõsaid tagasi, istutasime natuke lilli,» loetles Annely Võsaste tehtud töid. Peale selle võõpasid talgulised värske värviga üle spordiväljaku vana plangu, mida õpilaste isad aitasid enne maalritööd ka veidi parandada. Kalevi tänava ääres kaevasid talgulised välja vana külmakahjustustega heki ja istutasid selle asemele uue. Töödele pandi punkt ehk spordiväljaku plank värviti teist korda üle läinud neljapäeva õhtul.

Ka spordiväljaku aia värvi ning taimede eest hoolitsesid talgulised ise. «Alati on olemas abikäsi ja häid toetajaid,» märkis Annely Võsaste, kes loodab, et Karlova gümnaasiumi talgutest kujuneb tava.

«Just lastele meeldis väga koos tegutseda,» rääkis ta. «Üks kolmanda klassi poiss ütles talgute lõpus, et küll on kahju, et talgud nii lühikesed olid, tehke veel ja alustame kohe hommikul. Loodame, et kui lapsed midagi ise teevad, siis püsivad need asjad ka kauem ja paremini.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles