Miks puuduvad Atlantise eest ujuvkaid?

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Miks pole veel Atlantise ees paigas ujuvkaid?

Peeter Kukk
Tartu Sadama juhataja:

Veetase on püsinud viimase ajani nii kõrgel, et puksiir, millega ujuvkai kohale vedada, pole Võidu silla alt läbi mahtunud. Samal põhjusel pole ka Pegasust veel Atlantise ees.

Kas ka ujuvkai kinnituskohad on olnud vee all?

Ei, nii hull asi pole. Asi on ikka selles, et puksiir peab silla alt läbi mahtuma. Kolm-neli päeva tagasi (jutuajamine oli reedel – toim) veel ei mahtunud. Nüüd juba mahub, aga meil pole ka sellist kokkulepet linnaga, et peame tegutsema kohe esimesel võimalusel.

Ma pole kuulnud ka ühegi paadiomaniku pretensiooni, et ta tahaks hirmsasti tulla At­lantise ette silduma. Küllap nad kannatavad selle nädalakese veel ära, pikk suvi on ees.

Pigem tuleks lõpuks läbi mõelda, kuidas paadiomanikke silduma meelitada. Asi on ju selles, et ujuvkaid rahastanud EAS ei lubanud panna kai ette väravat, aga kui pole valvet ega ka füüsilist tõket, siis keegi oma paati sinna ei too, sest tal pole kindlustunnet.

Millal on tõenäone ujuvkai paika saada?

Päris kindlat päeva ma ei ütle, sest Atlantise kai tuli alles vee alt välja. Me tahaks selle kõigepealt ära puhastada, et selle peal saaks käia.

Plaanime ühe operatsioonina panna paika nii Atlantise ujuvkai kui ka Rebase tänava ja Ujula tänava ujuvsilla. Tõenäoliselt sünnib see mai viimastel või juuni esimestel päevadel.

Sel aastal väga erilist suurvett polnud, aga Emajõe nivoo paistab alanevat ebatavaliselt aeglaselt.

Muidu on kevaditi olnud järsk tõus ja järsk langus, aga nüüd on langus olnud väga lauge. Ei mäletagi, et nii hilja kevadel poleks Pegasus saanud veel Atlantise ette minna. Tavaliselt on ta mai keskel seal juba kohal olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles