Tartlased tantsivad Guinnessi rekordi püstitamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüni tänav Tartus.
Küüni tänav Tartus. Foto: Margus Ansu.

Reedel kell 13 annavad paljud tartlased oma panuse Guinnessi rekordi püstitamisse Euroopa kadrilltantsufestivalil. Koos kaheksa Euroopa riigi viiekümne linna ühtekokku umbes 33 000 tantsijaga tantsitakse Küüni tänava alguses kadrilli.

Festivali peakorraldaja Euroopas on Rudi Kocbek Sloveenia tantsuspordiliidust. Infot ja muusikat vahendab Sloveenia raadio. Enne sünkroniseeritud tantsu on reportaažid kaheksast linnast. Intervjuu annab ka Eesti peakorraldaja Eva Kouhia Eva tantsukoolist.

Kouhia sõnul on Euroopa kadrilltantsufestival tore võimalus tunda ühistantsimise rõõmu koos teiste eurooplastega ja samas populariseerida seltskonnatantsu eestlaste hulgas. «Kindlasti on see lustlik ettevõtmine nii osalejatele kui ka pealtvaatajatele,» ütles ta.

Kouhia lisas, et ürituse peaeesmärk on ühendada noori inimesi tantsima terves Euroopas, sõltumata nende poliitilistest ja religioossetest tõekspidamistest. Eesti ja Tartu linn löövad selles projektis kaasa esimest korda. Eilseks oli end üles andnud 70 tantsijat.

Viimati püstitati sünkroontantsimise Guinnessi rekord 2011. aastal, kui 33 202 tantsijat keerutasid jalga ühel ajal Euroopa kaheksas riigis 51 linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles