Politsei: Lõuna-Eestis tegutsevad annetusi koguvad kelmid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: SCANPIX

Lõuna prefektuuri juhtimiskeskus sai täna mitu teadet selle kohta, et Tartus ja Viljandis on nähtud ringi liikumas inimesi, kes tõenäoliselt püüavad inimestelt raha välja petta.

Politseile saabus kõne kodanikult, kes teavitas, et Tartus Küüni tänaval liiguvad ringi kaks tõmmut isikut, kes on väga pealetükkiva käitumisega, vahendas Lõuna prefektuur. Isikud väidavad, et koguvad annetusi kurtide ühingu jaoks, samas on teada, et ühingul taolist aktsiooni käimas ei ole.

Teataja sõnul kelmid eesti keelt ei kõnele, kuid annetuste leht, mille abil laste jaoks raha küsitakse, on eestikeelne.

Sarnase teate sai täna ennelõunal ka Viljandi politsei, kui teatati, et Viljandi turuplatsil liiguvad ringi kaks tumedanahalist noormeest, eesmärgiga koguda kurtide toetamiseks raha.

Varasemalt on ka Võru politseid taolistest juhtumitest teavitatud, kui 17. mai õhtul liikusid Tamula järve ääres ringi kaks tõmmut noormeest, kes tülitasid inimesi, korjasid allkirju ja küsisid inimestelt raha.

Politsei paneb inimestele südamele, et nad oleksid ettevaatlikud ning ei annaks kelmidele kergekäeliselt raha. Politsei palub kõigil, kes kelmidega kokku puutuvad, teatada nendest koheselt telefonil 110.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles