Napsise tsiklimehe motohooaeg sai kiiresti läbi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorrattur püüdis politseinike eest põgeneda. Ta kukkus ja siis selgus ka põgenemise põhjus - ta oli alkoholijoobes.
Mootorrattur püüdis politseinike eest põgeneda. Ta kukkus ja siis selgus ka põgenemise põhjus - ta oli alkoholijoobes. Foto: Politsei

Põlvas politsei eest põgenenud ja peatumismärguannet eiranud alkoholijoobes tsiklimees tõdes täna kohtusaalis seistes, et tema motohooaeg on juba maikuuga lõppenud. Kohus peatas tema juhtimisõiguse pooleks aastaks. Lisaks tuleb kanda arestipäevad ja teha hulk ühiskondlikult kasulikku tööd.

Pühapäeval, 19. mail kella 16 paiku kontrollisid Põlva politseinikud Tallinna-Tartu-Luhamaa maanteel sõidukijuhtide kainust, kirjeldas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel. Kaugemalt lähenes mootorrattur, kes mundrimehi märgates peatus.

Motomees pööras pärast lühikest mõttepausi ratta ümber ning sõitis tuldud suunas. Talle järgnes patrull, andes ka peatumismärguande. Juht ei teinud seda märkamagi ning lisas hoopis sõidukiirust.

Kõrvalteele pöörates ei tulnud motomees oma kaherattalise talitsemisega toime ning kukkus. Viga ta ei saanud.

Sadulas istunud 55-aastasel Antsul tuvastati alkoholi tarvitamise tunnused ning mees viidi kuni kohtuistungini arestimajja.

Täna seisis mees Põlva kohtumaja saalis, kus politsei taotles talle karistuseks aresti. Kohus mõistis Antsule karistuseks 15 päeva aresti, millest 13 päeva asendas õigusemõistja üldkasuliku tööga. Lisakaristusena on pooleks aastaks peatatud Antsu juhtimisõigus.

Põlva patrullteenistuse vanem Arvo Turba ütles, et raskemate liiklusväärtegude korral taotleb politsei kohtus seaduseeirajatele endistviisi ja meelekindlalt karistuseks aresti. «Eraldame selliselt ajutiseltki ohtliku juhi liiklusest ning anname talle võimaluse oma teguviisi üle järele mõelda,» selgitas Turba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles