Kagu-Eestit ähvardavad ehitusprügi lademed

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusjäätmed.
Ehitusjäätmed. Foto: Peeter Langovits

Praegu pole selgust, kes hakkab Kagu-Eesti prügilate sulgemise järel võtma vastu eterniiti ja muud ehitus- ja remonditöödel üle jäävat materjali.

Valka, Tõrva ja hiljem ka Otepääle rajatakse jäätmejaamad, kus kohalik rahvas saab ka edaspidi ära anda elektroonikat, rehve, ohtlikke jäätmeid ja ehitus- ja aiaprahti. Eterniiti pole aga pole praegu Valgamaal õigust kellelgi vastu võtta ja sadade kilomeetrite pikkust teekonda selle äraandmiseks võtavad ette vähesed, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Poolteise kuu pärast suletakse Kagu-Eestis väikeprügilad ja olmejäätmeid tuleb hakata vedama rohkem kui saja kilomeetri kaugusele - Pärnumaale Paikusele. Ajal, mil raha on niigi vähe, tundub priiskamise või saamatusena, et kagueestlaste prügi hakatakse nii kaugele sõidutama.

Valgamaa keskkonnakeskuse juhid aga kinnitavad, et pigem muutub prügiteenus rahvale mitu korda odavamaks, sest kõik majaomanikud on peagi kohustatud sõlmima prügiveolepingu ja järelikult ka maksma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles