Tartu valmistab elektrienergia ostuks ette rahvusvahelist konkurssi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alajaam.
Alajaam. Foto: Toomas Huik

Võrreldes paljude teiste linnadega oluliselt kallimalt elektrienergiat ostev Tartu linnavõim on viimastel aegadel saanud opositsioonilt ohtralt kriitikat. Nüüd on asunud linnavalitsus ette valmistama uut elektrienergia ostuhanget.

Kehtiva lepingu sõlmis Tartu linn esialgu aastaks, et vaadata, kuidas elektri hind vabaturu tingimustes kujuneb. Tõenäoliselt otsustab linnavalitsus homsel istungil korraldada elektriostuks rahvusvahelise riigihanke juba kaheks aastaks - perioodiks 1. jaanuar 2014 kuni 31. detsember 2015.

Linnavalitsuse eelnõust nähtub, et riigihange viiakse läbi linna haldushoonete, hallatavate asutuste ja avaliku tänavavalgustuse tarbeks elektrienergia ostmiseks.

Et võimalikult palju ettevõtteid saaks pakkumiskonkursil osaleda, on linnajuhid kohtunud viie suurema elektrimüüjaga ja võtnud arvesse nende ettepanekuid hanketingimuste koostamisel.

Riigihanke eeldatav kogumaht on 18 300 MWh/aastas, kahe aasta kogumaht 36 600 MWh. Hange on jaotatud kaheks osaks: esimese osa moodustab tänavavalgustus (mahuga 7400 MWh/aastas) ja teise osa on linnaasutused (koolid, lasteaiad ja muud asutused, mahuga 10 900 MWh/aastas). Selles hankest on välja jäänud linna osalusega sihtasutused ja äriühingud, kes teevad elektrienergia ostmiseks hanked iseseisvalt.

Raamleping sõlmitakse ühe müüjaga, kes teeb soodsaima pakkumise. Leping soovitakse sõlmida nii, et linn tasub tegeliku tarbimise eest ja omavalitsusel puudub kohustus maksta elektrienergia eest eeldatava kogumahu ulatuses.

Võrreldes praegu kehtiva lepinguga on uues lepingu projektis muudetud ka viivise määra, arvete tasumise tähtaega ja arvete esitamise kuupäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles