Kuldne karikas otsib uut omanikku

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsuüritus maaülikooli spordihoones. Illustreeriv foto.
Tantsuüritus maaülikooli spordihoones. Illustreeriv foto. Foto: Kristjan Teedema

Pühapäeval on maaülikooli spordihoones Kuldse Karika tantsufestival, kus muu hulgas antakse välja ka suur trofee, mis juba neli aastat on tantsustuudiote vahel rännanud.

Festivali korraldava Shaté tantsukooli juht Krõõt Kiviste rääkis, et Kuldne karikas ei lähe tingimata kõige parematele tantsijatele või esikoha võitjatele. Selle saab hoopis trupp, kes suudab žürii liikmetes vau-efekti tekitada ja millegagi väga sügavalt muljet avaldada.

Uus kategooria

Tantsutrupid kogunevad küll alles pühapäeva hommikuks, kuid festival ise algab tegelikult juba laupäeval juhendajatele mõeldud seminaridega. Kolmes tunnis räägitakse tantsutehnikast, lapse ja treeningu psühholoogiast ning sellest, kuidas inimesed laval elama panna.

Pühapäeval esinevad igas vanuses ja professionaalsusastmes tantsutrupid ning igas kategoorias valitakse parimad. Kuldse Karika stiilideks on šõutants, karaktertants, tänavatants ja džässtants.

Sellel aastal lisandus ka uus kategooria «Igavesti noored», kus osalevate truppide hobitantsijate vanus jääb üldjuhul 30–40 aasta kanti. Kiviste rääkis, et nemad tantsivad ainult oma lõbuks, rutiini peletamiseks ning otsivad alati väljundit esinemisteks.

Kõik ei mahu

Kuigi esinema tuleb üle 1500 tantsija, ei mahtunud festivalile kõik soovijad. Niigi venib päev 12 tunni pikkuseks ja kõik huvilised mahuksid ära vaid siis, kui üritus kestaks kaks päeva.

Praegu mõeldaksegi Kiviste sõnul sellele, et hankida toetust pikema festivali korraldamiseks, ja ehk juba järgmisel aastal on esinemised kahel päeval.


Tantsufestival

• Pühapäeval, 19. mail maaülikooli spordihoones kell 9–21.

• Tantsivad enam kui 1500 esinejat ja esitatakse ligi 170 kava.

• Täpsem teave www.shate.ee/tantsufestival.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles