Ülikool võõrustab nimekaid kirjanikke Saksamaalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikoolis käib täna, homme ja laupäeval Saksamaa keele ja luule akadeemia konverents, kus kohtub enam kui sada saksa ja eesti kirjanikku.

Akadeemia kevadkonverentsid toimuvad sageli välismaal, seekord peetakse see esimest korda Eestis. Nende eesmärk on teiste maade kirjanduselu tundmaõppimine ning mõttevahetus sealsete kirjanike ja haritlastega.

«Konverentsi raames saab osaleda kirjandusõhtutel, kuulata ettekandeid ja vestlusi, mille keskne teema on Saksamaa ja Eesti kultuuri- ning eelkõige kirjandussidemed ajaloos ja tänapäeval,» märkis ülikooli saksa filoloogia osakonna juhataja Terje Loogus.

Eesti autoritest astuvad kuulajate ette Jaan Kaplinski, Doris Kareva, Kristiina Ehin ja Ene Mihkelson. Saksa autoritest tutvustavad oma loomingut Ingo Schulze, Friedrich Christian Delius ja Ursula Krechel.

Avamine on täna kell 19 ülikooli aulas. Konverents lõpeb laupäeval kell 20.15 Athena keskuses auhinnatseremooniaga, kus germanist ja tõlkija Mati Sirkel saab Friedrich Gundolfi auhinna saksa kultuuri vahendamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles