Kohus saatis liiklushuligaani 25 päevaks arestimajja

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud pidasid nädalavahetusel maakonnas kinni 11 autojuhti, kes ületasid kiirust.
Politseinikud pidasid nädalavahetusel maakonnas kinni 11 autojuhti, kes ületasid kiirust. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kohus saatis kokku 25 päevaks arestimajja 23-aastase liiklushuligaani, kes teisipäeval sai juhtimisõiguseta autojuhtimise eest karistada, kuid tabati juba sama päeva õhtul taas autoroolist.

Lõuna prefektuuri teatel juhtis 23-aastane Sergei märtsis Võrumaal autot, ehkki tal puudus juhtimisõigus, lisaks polnud sõidukil kindlustust ja ülevaatust. Varem on Sergeid samasuguse teo eest karistatud nii rahatrahvi kui arestiga.

Kohus mõistis talle teisipäeval märtsikuise rikkumise eest 10 päeva aresti, mis tulnuks kanda ositi. Sama päeva õhtul tabas politseipatrull mehe aga taas autoroolist - ka seekord polnud sõidukil ülevaatust ega kindlustust.

Politsei märkas kahtlase sõidustiiliga autot ja otsustas juhti kontrollida, kuid juba enne peatumismärguande andmist oli aru saada, et juht ei kavatsenud peatuda, vaid lisas hoopis kiirust. Sergei sõitis Sõmerpalu alevis suurte kortermajade vahel õuealal, kus tol hetkel mängis palju lapsi. Õnneks loobus Sergei politsei eest põgenemisest enne, kui kellegagi oleks juhtunud õnnetus.

Täna toimus uus kohtuistung, kus Sergeile määrati karistuseks 15 ööpäeva aresti ja seekord enam mitte ositi. Kokku tuleb tal arestimajas karistust kanda 25 päeva järjest.

Võru politseijaoskonna patrullteenistuse vanema Varbo Maandi sõnul käitus Sergei liikluses ohtlikult ja vastutustundetult. «Kahju, kui inimene ei mõista, et nii seab ta kuritahtlikult ohtu nii enda kui kaasliiklejate elu ja tervise,» ütles ta Lõuna prefektuuri teatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles