Eesti suusakoondise noorim liige on seitsmeaastane Kelly Sildaru

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna tüdruku Kelly Sildaru päralt võib olla freestyle-suusatamise tulevik. Veebruaris alles seitsmeaastaseks saanud tüdrukutirts noppis Skandinaavia erinevatel võistlustel naiste arvestuses auhinnalisi kohti, kuid tegi korra tuule alla ka endast vanematele poistele.


Nii võitis Kelly tänavu 21. veebruaril Soomes peetud võistlusel Sappee Snowpark Challenge naiste arvestuses esikoha. Soomes oli tookord kohal kogu Eesti paremik, ent finaali õnnestus neist ainsana pääseda Kellyl. Kuna finaalis õnnestusid hüpped ootamatult hästi, tuli selles klassis võit Eestile.

Paar nädalat hiljem osales ta Rootsis Sälen Slopestyle'il ning kuna selles vanuses tütarlastele eraldi klassi polnud, tuli rinda pista poistega. Kelly maandus pärast 540-kraadise pöördega hüpet kenasti ning just see õhulend aitas võidu koju tuua.

21. märtsil lõi ta kaasa Reina Big Air võistlusel Lätis, kus tuli taas naiste arvestuses esimeseks. Aprillikuu neljandal päeval tuli Soomes Oakley Tyttosessaritil leppida naiste klassis teise kohaga.

Silmapaistvate tulemuste eest on Kelly nüüd ka Eesti koondise liige, esindades rahvusvahelistel freestyle-suusavõistlustel koduvabariiki.

Kelly treenerist isa Tõnis Sildaru sõnul jätkuvad treeningud ja võistlushooaeg ka suvel. Siis on plaanis osaleda Tartumaal Rahingel peetavatel vettehüppevõistlusel ning sarnasel üritusel ka Männiku karjääris.

Talvel on plaanis senisest veelgi enam välismaistel võistlustel kaasa lüüa, vähemasti nii palju, kui jagub rahalisi vahendeid.

Suusaneiu hooaja kokkuvõtteks on valminud ka videofilm «Fairy Tale», mida saab vaadata siinsamas Postimehe veebis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles