Ujula tänava otsas põles rämpsuhunnik

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujula tänava otsa üsna Emajõe äärde on jälle toodud suur prahihunnik, mis tuleb maksumaksja kulul ära koristada.
Ujula tänava otsa üsna Emajõe äärde on jälle toodud suur prahihunnik, mis tuleb maksumaksja kulul ära koristada. Foto: Margus Ansu

Alles said talgulised Ujula tänava võpsiku ja jõeäärse kokku tassitud prügist puhtaks, kui keegi sinna uue koorma vedas. Takkapihta pandi rämpsule ka tuli otsa.

Päästjad said väljakutse Tartus Ujula tänava lõppu esmaspäeval kell 19.41. Kõrvalises kohas leegitses Emajõe äärde veetud prügi, mille hulgas oli nii mööblit, käsitööajakirju, paar rehvi kui ka muud majapidamises järsku üle jäänud kraami.

«Tartus on selliseid rämpsuhunnikute põlemisi üldiselt harva, sest õnneks on linna heakorraga meil asjad korras,» märkis Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Astra Pintson-Käo.

Kuid ehk oleks linna heakorra ja rahakoti pärast parem lasta sellisel suurel rämpsuhunnikul ära põleda? «Ei, põleng tuleb ikka kustutada,» vastas Astra Pintson-Käo. «Rämpsu sees võib olla ohtlikke aineid. Näiteks autorehvid ja plast levitavad põledes väga palju musta suitsu, mis on inimese tervisele kahjulik. Lisaks võib tuli edasi minna ja suure õnnetuse tekitada.»

Tartu linnavalitsuse linnapuhastuse peaspetsialisti Madis Tammeoru pani uudis Ujula tänava rämpsuhunnikust ohkama. «Tegime seal heakorratalgutel osalenud inimestega just kõik puhtaks,» ütles ta. «Eks tuleb nüüd sinna tagasi minna ja plats uuesti puhtaks teha. Prügi äravedu meil veel käib.»

Madis Tammeoru sõnul pole Ujula tänava lõpp õnneks väga suur salaprügi kokkuvedamise koht. «Tuleb seal piirkonnas korraldatud olmejäätmeveoga liitunud üle vaadata, ega see rämps sinna siis teab kui kaugelt toodud,» märkis ta. «Kõige paremini aitab sellise prügitamise vastu naabri- ja kogukondlik valve. Oleme väga tänulikud, kui meile antakse rämpsuvedajatest teada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles