IRLi ­poliitik: ehitusvaldkond vajab muudatusi

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Laurson
Peeter Laurson Foto: Margus Ansu

Isamaa ja Res Publica Liidu Tartu piirkonna esimees Peeter Laurson ütles, et Tartu ehitus- ja planeerimisvaldkond vajab suuremaid ümberkorraldusi, sest ka enne Oa tänava skandaali on olnud palju suuri apse.

«Sulaselgelt see, mis Oa tänavas toimus, näitab osakonna nõrka tööd,» ütles Laurson. Ta ütles, et sellise skandaali tõttu tuleb võtta poliitiline vastutus.

«Võib-olla need valdkonnad on olnud liiga kaua aega ühe erakonna juhtimise käes,» leidis Laurson. Samas ei nõustunud Tartu koalitsioonierakonda kuuluv Laurson Keskerakonna seisukohaga, et abilinnapea Raimond Tamm peaks ametist lahkuma.

«Ei saa öelda, et abilinnapea oleks otseselt süüdi olnud, aga mentaliteet on aastatega sisse kujunenud,» rääkis Laurson. «Ega abilinnapea väljavahetamine ei aita. Sellist lähenemist ma ei toeta. Minu meelest on abilinnapea väga hästi hakkama saanud, pigem on küsimus aastate jooksul juurdunud mallides ja käitumismehhanismides. Selles valdkonnas on palju ära teha.»

Laurson ütles, et sügiseste kohalike valimiste üks teemasid võiks olla, kuidas planeerimine ja ehitusõiguse määramine muutuks mõistuspärasemaks ja et apse tuleks vähem ette.

«Tegelikult võiks linna­valitsus töötada planeeringute menetlemisel nagu pank – tuleks asi sisse, tuleb vastus, mis on kõikide pooltega korralikult kooskõlastatud.»

Ta nentis, et Oa tänava juhtumi puhul on palju küsimusi üleval, aga ei ole selgeid vastuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles