Aivar Kuusmaa: kui Rock kolmanda kaotab, on meistritiitel jagatud

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpalli Eesti meistriliiga teises finaalmängus agressiivselt tegutsenud Rain Veideman tõi Rockile 21 punkti, kuid võiduks jäi sellest siiski väheks. Kui Rock tahab raskest seisust välja tulla, peavad kõik mängijad andma endast rohkem kui siiani.
Korvpalli Eesti meistriliiga teises finaalmängus agressiivselt tegutsenud Rain Veideman tõi Rockile 21 punkti, kuid võiduks jäi sellest siiski väheks. Kui Rock tahab raskest seisust välja tulla, peavad kõik mängijad andma endast rohkem kui siiani. Foto: Liis Treimann

Kalev/Cramo endise peatreeneri Aivar Kuusmaa sõnul saavad finaalseeria kolmandas kohtumises Rockile määravaks kaugvisked. Kui kohtumine lõpeb Rockile taas kaotusega, on meistritiitel tegelikult jagatud.

«Kui Rockil kolmas ka ära läheb, siis on tiitel jagatud. Ükskõik kas seeria jääb 4:0 või 4:1,» lausus Kuusmaa ning jäi tänase mängu tulemuse ennustamisel kahevahele. «Mõnes mõttes tahaks, et Rock võidaks, aga kuna ma olen tallinlane ja Cramoga seotud olnud, siis olen nende poolt.»

Kahte esimest mängu võrreldes tõi Kuusmaa Rocki poolelt välja mitu olulist erinevust. Esiteks pani Gert Kullamäe esimeses kohtumises Tartule palju pahandust teinud Tanel Sokku katma Tanel Kurbase. «Tema vastu oli Sokul ikkagi palju raskem tegutseda kui näiteks Silver Leppiku või Kristo Saage vastu,» lausus Kuusmaa.

Teiseks tõi Rock viimases mängus mitmel korral korraga platsile Vallo Allingu ja Joosep Toome, kes oskavad mõlemad kaugemalt hästi visata, ning see tõmbas ka Kalev/Cramo «kaksiktornid» korvi alt eemale. Samuti märkis Kuusmaa ära Rain Veidemani, kelle agressiivsus muutis Rocki mängupilti palju paremaks.

«Kõik need muudatused andsid Rockile ikkagi mingi edu,» nentis Kuusmaa, kelle väitel püüab kaotanud võistkond uueks kohtumiseks leida alati uusi käike ning võitja üritab samamoodi edasi minna.

Õnn tugevama poolel

Tanel Soku lõpusekundil tehtud ja Kalev/Cramole ühepunktilise võidu toonud imeviske kohta ütles Kuusmaa, et seda on võimatu kommenteerida. Hooaja peale üksikuid selliseid viskeid ikka tuleb, aga see oli puhas õnn. «Õnn on teatavasti aga tugevama poolel,» ütles Kuusmaa.

Tema sõnul võiks pigem küsida, miks ei suutnud Rain Veideman teist vabaviset mööda visata või miks ei suudetud lõpusekunditel palli ära sööta ja lasti endale viga teha. «Tartul oli see mäng juba käes, aga ikka läks ära.»

Kuidas valus kaotus võiks Rockile mõjuda, ei julgenud Kuusmaa pakkuda. «Selline kaotus pole šokk mitte ainult treeneritele, vaid ka mängijatele. Aga võib-olla annab see veel rohkem motivatsiooni, et kodus ikkagi võita,» lausus Kuusmaa. Ta meenutas Gert Kullamäe mängujärgset kommentaari, kus Kullamäe lubas suurde mängu tagasi tulla.

Koduseinte toetus

«Eks homme (täna – toim) on näha, aga hooaeg on näidanud, et Rock mängib kodus paremini kui väljas. Nüüd oli ka veidi pikem paus ja ma arvan, et nii mõnigi muudatus võib veel tulla. Mõlema meeskonna poolt. Varrak vaatab ka raudselt viimase mängu üle, sest reaalsuses oli see juba kaotatud,» rääkis Kuusmaa.

Tõenäoliselt kasutab Kullamäe tänases kohtumises ka Silver Leppikut, kes vaatas eelmist mängu pingi pealt. «Ingramile on vaja mingil hetkel ikkagi puhkust anda ning Leppik suudab kolm-neli minutit võistkonnale üsna kasulikult mängida. Ta võib ka mõne kolmese sisse panna ja sellega on Gerdil üks käik varuks,» lausus Kuusmaa.      

Tänase kohtumise tulemus sõltub Kuusmaa sõnul ka sellest, kui palju 2:0 eduseis Kalev/Cramot uinutab. «Kuna Rockil on selg peaaegu vastu seina, siis nemad panevad kolmandas mängus küll täiega,» pakkus Kuusmaa ja kinnitas oma kogemusest, et Tartus pole Rockiga kerge mängida.

«Esiteks on Rockil vaja täis saali ehk kõik peaks tulema kaasa elama. Otsustavaks saavad aga kaugvisked. Kui need kodusaalis lähevad, on Rockil kõik korras,» lausus Kuusmaa. Kalev/Cramol sõltub palju aga sellest, kuidas mängijad on häälestatud.

«Nad ei tohi mõelda sellele, et on 2:0 ees ja tahavad seeria selle nädalaga ära lõpetada. Palju loeb see, kuidas Armand Škele mängib ning kuidas Kalev suudab lauda kontrollida. Ka «tornid» peaksid rohkem ise korve tegema. Mitte ainult lauavõitlusest ja kate kattest mängust, vaid peaksid ikka korvi alla möllama,» jagas Kuusmaa oma mõtteid.

Kolmas finaalkohtumine algab täna õhtul Tartu Ülikooli spordihoones kell 19. Neljas kohtumine peetakse reedel samuti Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles