Kassipoegade uus maja jõudis varjupaika pärale

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassipoegade uus maja.
Kassipoegade uus maja. Foto: Kristjan Teedema

Suur veoauto sõidutas eile Tartu koduta loomade varjupaika uue kassipoegade maja, mille Tallinna firma Modulare Grupp ehitas helde südamega inimeste kingitud raha eest.

«Ilus, suur, valge ja õhuline,» iseloomustas Tartu koduta loomade varjupaiga projektijuht Kirke Roosaar väikeste nurrmootorite uut elamist. «Elanikke meil siia juba natuke on, iga päevaga tuleb neid juurde.»

Parajasti varjupaiga suurte hiirekuningate juures toimetanud Maris Raik luges kiiresti kõige väiksemad hoolealused üle: eile pärastlõunal oli varjupaigas 9 + x kassipoega. «Meil on üks emane, kellest veel ei tea, kui palju tal seal kõhu all tegelasi on,» selgitas Maris Raik.

Ligi 25-ruutmeetrine kassipoegade maja läks maksma veidi enam kui 10 500 eurot. See raha kogunes paari nädalaga annetustest. Eraisikute suurim annetus oli 500 eurot, ülejäänud olid lõviosas kümne euro piires. Kassipoegade uue maja pealinnast ülikoolilinna toomiseks eraldas Tartu linnavalitsus 1002 eurot.

Kui kõik läheb hästi, jõuavad uuel nädalal kohale puurid, mille tegemiseks panid õla alla AS Dimela ja MTÜ Auh. Hoones on kohti viiele kassimammale koos pesakonnaga ja 20 üksikule kassipojale.

Maja on ehitussoojak, mis on kohandatud varjupaiga vajaduste järgi. Näiteks tavalise ühe akna asemel on sel soojakul kolm akent ning sissepääsu juurde tehti väike koridor, kus saab hoida tagavaratoitu ja koristusvahendeid.

Varjupaiga vana kassipoegade maja läks konvektori tüüpi elektriradiaatori tõttu tuleroaks 28. jaanuari öösel, põlengus hukkus kolm kassipoega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles