Sotsid ei kiirusta umbusaldushääletusega

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Sotsiaaldemokraatlik Partei
Eesti Sotsiaaldemokraatlik Partei Foto: www.sotsdem.ee

Tartu volikogu sotsiaaldemokraadid ei lähe esialgu kaasa Keskerakonna sooviga algatada Oa tänava majaehitusskandaali tõttu abilinnapea Raimond Tamme umbusaldushääletus.

Sotside fraktsiooni esimees Tõnu Ints ütles, et fraktsioon otsustas kõigepealt kutsuda Tamme, aga ka linnapea Urmas Kruuse fraktsiooni koosolekule aru andma. Sotsid soovivad Intsu sõnutsi teada, kuidas nad kavatsevad poliitilise vastutuse võtta.

«Otsustame nende vastuste valguses,» lausus Ints. «See on selgelt poliitilise vastutuse koht.»

Et sotsid kaasa ei tulnud, ei olnud keskerakondlastel reedel enam mõtet koguneda umbusalduse avaldamist arutama, nagu see varem plaanis oli.

«Põhjust oleks, aga meil ei piisa hääli,» ütles linnavolikogu keskfraktsiooni liige Silver Kuusik. «Meil on rohkem andmeid ja kahtlusi kui neil.»

Oa 10c ja 10b ehitusõiguse määramine, et rajada garaažikompleksist rekonstrueerimise ja laiendamise teel kaks kortermaja, on juba ametist viinud Tartu linna arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja Karin Raidi, kes esitas lahkumisavalduse.

Skandaali kesksed küsimused on praegu, miks jäi ehitusloa väljastamisel tähelepanuta, et projektil puudub naabrite kooskõlastus, mis oli projekteerimistingimustega nõutud, miks ei koostatud detailplaneeringut ja kas hoone laiendus mahub lubatud 33 protsendi piiresse.

Linn on tellinud ehituseksperdilt mahuarvutused ning peatanud Oa 10c ehitusloa korraldusega, mille arendaja oma­­korda on kohtus vaidlusta­­nud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles