Noore kunsti oksjon purustas rekordeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu loomemajanduskeskus.
Tartu loomemajanduskeskus. Foto: Margus Ansu

Tartu loomemajanduskeskuses peetud seitsmendale Tartu noore kunsti oksjonile oli pandud 55 tööd. Enampakkumisel müüdi 41, mis on senistel oksjonitel müüdud teoste rekord. Oksjonitulu oli samuti senistest suurim, ühtekokku 10 497 eurot.

Kõige kõrgema hinnaga – 1200 eurot – leidis nii sellel enampakkumisel kui ka kogu Tartu noore kunsti oksjonite ajaloos ostja tänavakunstnik Edward von Lõnguse teos «Tammsaare ja Koidula» (pildil). Alghind oli 500 eurot.

Suurimad hinnatõusud tegid läbi Mihkel Trei akvarellid seeriast «Vaigistid», mille alghind oli 40 eurot ning lõpphind 130 ja 190 eurot, Lea Libliku maal «Õunaaed» (77 eurolt 302-le) ning tänavakunstnik Müra 2000 teos «Kaljukits» (32 eurolt 142-le).

Oksjonit juhtis Jaak Prints, korraldasid Tartu loomemajanduskeskus, kunstilaenutusettevõte Kaleidoskoop, Tartu Kunstnike Liit ja Tartu kõrgem kunstikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles