Noortekeskuse uus juht tähtsustab sisu

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin-Joel Bachmann on istunud Anne noortekeskuse direktori toolil juba umbes poolteist kuud.
Martin-Joel Bachmann on istunud Anne noortekeskuse direktori toolil juba umbes poolteist kuud. Foto: Kristjan Teedema

Märtsi lõpus asus Anne noortekeskuse juhi kohale Martin-Joel Bachmann, kes seni tegeles linnavalitsuse sotsiaalabiosakonnas eakate ja puudega inimestega.

Bachmann peab nüüd ametlikus asjaajamises kindlasti kasutama oma mõlemat eesnime, et teda ei aetaks segamini teise Tartu noortekeskuse, Aardla tänava skate-halli juhi Martin Bachmanniga – tegemist ei ole ühe ja sama isikuga, küll aga on nad sugulased.

Anne noortekeskuses on direktorid üsna sageli vahetunud, üldjuhul iga paari aasta tagant. Kuidas te tunnete, kas võiksite kauem ametis olla või jääb see ka ikkagi ainult üheks sammuks karjääriredelil?

Ma tahaks ikka kauem olla. Üldiselt ma väga kiire vahetaja ei ole ja ma tahaks sellega tegeleda päris pikalt.

Olete jõudnud töösse sisse sulanduda?

Olen küll jah. Ega see koht mulle iseenesest päris võõras ei ole ja olen inimestega ka tuttavaks saanud. Aastaid tagasi töötasin ma seal teises tiivas all keldris. Ma olin kunagi MTÜ Öökullis seikluskasvatuse juhendaja ja nii ma osa inimesi juba teadsin.

Üldmulje on positiivne. Siin on asju, mida teha, ja on palju väljakutseid, aga iseenesest kõige olulisem on olemas. On väga head ja tugevad spetsialistid, on noored ja on ka maja. Suvel vahetatakse ära keskküttesüsteem ja nii saab maja tehnilist poolt ka natuke korda.

Viimastel aastatel olete tegelenud noorte ja laste asemel hoopis eakate ja puudega inimestega. Mis teid noorte juurde tagasi tõi?

Üks asi oli see, et ma tahtsin noortega tegeleda, ja eks ma olin eakate ja puudega inimeste hoolekandeteenistuses ka päris kaua tööl olnud. Ma arvan, et olin ennast seal ammendanud, siin on uus proovikivi.

Millele peamiselt te tähelepanu pöörate?

Peamiselt sisule, mis majas on, ja koostööle noortega – et me saaksime kõiki tegevusi ja oma arengusuundi planeerida noortega koos, et teha seda, mida nemad tahavad. Meie oleksime abiks ja suunajaks. Keskmeks oleks ikka noored ja nende vajadused ning kaasaskäimine muutuva ühiskonnaga.

Avatud noortekeskus on üks pool ja teine on kõik need mittetulundusühingud, kes tee­vad siin huviringe.

Üks suund on kindlasti see, et tahaks teha nendega tihedamat koostööd, et igaüks ei nokitseks oma nurgas, et see kõik oleks paremini läbi põimunud. Et noor, kes tuleb noortetuppa, saaks ka kohe teadmise, mida siin saab teha, ja saaks proovida erinevaid asju, sest ega noored ei tea ju sageli, mida nad teha tahavad.

Mida me kindlasti tahame, on kaasata ka ümbritsevat kogukonda ja eri põlvkondi. Et see ei oleks vaid suletud noortekoht, mille ümberkaudsed elanikud ei tea, mis toimub, ja see tekitab hirmu.

Eelmisele direktorile oli südameasjaks uue maja ehitus ja see viis ta ka ametist. Millised on teie plaanid uue maja teemal?

Ma olen väga positiivselt meelestatud uue maja suhtes. Aga olen ka realist: linnal on kindlasti omad prioriteedid ja vajadused, ja kui uus maja siia ei mahtunud, mis siis ikka.

Abilinnapea oli seisukohal, et kui algab uus projektitaotluste periood, siis kõige lähem tärmin, mil võiks ehituseks minna, on 2016. Senimaani peab keskus edasi elama, mina tahaks põhiauru suunata maja sisulisele tegevusele.


Martin-Joel Bachmann

• Sündinud 1977 Tartus.

• Õppinud Tallinna pedagoogikaülikoolis sotsiaaltööd.

• 2013. a algusest Tartu sotsiaalabiosakonna sotsiaaltöötaja.

• 2012 Misso vallavalitsuses arendusnõunik.

• 2001–2012 Tartu sotsiaalabiosakonnas lastekaitsespetsialist, lastekaitseteenistuse juhataja, hoolekandeteenistuse peaspetsialist.

• 2004–2005 MTÜ Öökull seikluskasvatuse juhendaja.

• 1999–2001 Tartu Kristlikus Kodus kasvataja.

• 1997–1999 OÜ Duomööblis projektijuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles