Tartu jooksumaratoni võitis Roman Fosti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Otepäält Elvasse joostud 31. Tartu jooksumaratonil panid kaks meest Roman Fosti ja Viljar Vallimäe kohe alguses oma paremuse maksma. Viimastel kilomeetritel oli Fosti kiirem ja edestas Vallimäed umbes poolesaja meetriga.

Tallinnast pärit Fosti võiduaeg oli 1:15.50. Tartlane Viljar Vallimäe pidi lõpuks alla vanduma seitsme sekundiga. Frosti kiirendusele ei suutnud ta vastata umbes 700 meetrit enne finišijoont.

Nende järel saabus kolmandana üle lõpujoone mullune Tartu linnamaratoni võitja Dmitri Aristov Ida-Virumaalt, kes kaotas Vallimäele juba ena, kui kahe minutiga.

Naiste parim oli üldarvestuses 24. Natalja Sokolova (Venemaa), kelle lõpuaeg 1:26.19 on ka naiste uus rajarekord.

Naistest teine oli eelmise aasta võitja Evelin Talts (üldarvestuses 49.) ning kolmanda koha sai Lily Luik (üldarvestuses 51.).

Tänane kiireim mees Roman Fosti kinnitas autasustamisjärgsel pressikonverentsil, et hindab esikohta kõrgelt. «Selliseid suurjooksu võite mul varasemalt ei ole, seetõttu on tänane mulle üks meeldivamaid.»

Umbes kuuenda kilomeetri peal oli tõus, kus Fosti jäi Vallimäest umbes 100 meetrit maha. «Siis mõtlesin küll, et täna tuleb leppida teise kohaga, aga pärast kümnendat kilomeetrit sain jala jälle lahti.» Fosti võttis ka mõlemad vahefiniši võidud.

Viljar Vallimäe sõnas, et täna kahjuks esikohta kaitsta ei õnnestunud, kuid avaldas lootust, et mullune võit ei jää viimaseks. «Loodan ikka tulevikus ka võistelda ja võita ka, pole hullu midagi.»

Vormi kohta ütles Vallimäe, et kevadine ettevalmistus on läinud üle kivide ja kändude. «Olin vahepeal tõbine ja ei ole veel õiget käiku üles leidnud.»

Pronksimees Dmitri Aristov oli kolmanda kohaga väga rahul. «Valisin lihtsa taktika: püsida grupis. Järgmisel aastal tulen kindlasti jälle ja üritan ka võita.»

Parim naine, Peterburist pärit Natalia Sokolova, oli rajal sarnase taktikaga nagu Aristov: «Ma lihtsalt jooksin». Ta lisas, et rada meeldis ning seal oli huvitav joosta. Samuti lubas ta järgmisel aastal tagasi tulla, et oma tiitlit kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles